2 hondenpubers in 1 gezin vechten

door Sylvia Tichelbaut
(wezemaal 3111)

Goeiedag,

Wij zijn de baasjes van Kyra (bijna 3 jaar en American Stafford), Darco (1 jaar en zoon van Kyra) en Basil (11 maand en victoriaanse bulldog).

We hebben Basil sinds hij 3 maand was. In het begin liep alles vlotjes, alle 3 de honden speelden met mekaar zonder incidenten. Darco is reeds gecastreerd en Kyra is gesterliseerd na haar bevalling.

Enkele weken terug moest darco naar de dierenarts omdat hij iets verkeerds gegeten had. Hij is daar enkele dagen moeten blijven.

2 dagen na darco's thuiskomst, is het hier tot een lelijk gevecht gekomen.

Darco en Basil stonden neus aan neus, waarop Basil gromde. Zowel Darco en Kyra hebben Basil aangevallen. Met de nodige oppervlakkige wonden.

Sindsdien is Basil angstig. Om dit te verhelpen, hebben wij in onze leefplaats voor hem een veilig plekje gecreeerd. Tussen Kyra en Basil lukt het terug; zij spelen onderling. Maar zodra Darco in de buurt komt, is er gegrom, gevolgd door een gezamenlijke aanval op Basil.

Wij zijn ten einde raad, en houden Basil en Darco gescheiden.

Kunt u ons tips geven?

Sylvia en Hans

Comments voor 2 hondenpubers in 1 gezin vechten

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jan 09, 2015
basil
door: bert

als ik goed versta is basil niet gecastreerd en moeder beschermt haar jong basil was laatste bij gekomen en door dat darco weg is geweest heeft basil zijn plaats in genomen. laat zeker basil castreren anders blijft de situatie zo dan word basil ook kalmer. en roep profisionele hulp in. volgens mij is darko de baas van de drie waardoor kyra meedoet met darko.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »