Back to Back Issues Page
Reddingshonden en reddingsmensen -- Van Pup tot Hond Krant, Issue #002
January 31, 2010
Hoi

Van Pup Tot Hond Krant februari 2010

Let op: Jouw wachtwoord voor de extra pagina met gratis downloads vind je onderaan deze krant.

Vergeet zeker niet je januari kalender te verversen. Er staat weer een mooie bureauachtergrond voor je computer klaar.

Maak van je hond een STER

Er zijn veel bekende hondenfilms en op vanpuptothond.nl kun je een aantal filmfragmenten vinden. Maar wat eigenlijk veel leuker is...

Je kunt ook je eigen hondenfilm laten zien! Klik hier om naar de uitnodiging te gaan en laat jouw hond schitteren online.

Of kies uit de andere uitnodigingen om je mening te geven, verhalen te delen of foto's te laten zien.

Hondennieuws uit januari

Hond overreden en baasje beboet voor de schade

29 januari 2010, Hamburg (Duitsland): Oudejaarsavond, dat betekent harde knallen en lichtflitsen. Geen pretje voor onze huisdieren. Je moet ze erop voorbereiden en zorgen dat ze niet de straat op kunnen schieten. Dat het anders tragisch kan aflopen blijkt uit dit nieuwsbericht uit Duitsland. Hond Robbie is tijdens oudjaar uitgebroken en de straat opgeschoten. Daardoor ontstond volgens de Duitse politie een in potentie gevaarlijke situatie. En wat doen ze dan… ze zijn expres met hun auto over de hond gereden! Als "klap op de vuurpijl" kreeg de eigenaresse de rekening gepresenteerd voor de schade aan de politiewagen. Zeer triest hoe gemakkelijk een moord wordt gepleegd op onze trouwe viervoeters en hoe de dader ermee weg komt.

Maar gelukkig waren er de afgelopen maand ook "good guys" zoals de brandweer van Los Angeles, dus lees verder.

Reddingshonden en reddingsmensen

22 januari 2010, Los Angeles (Amerika): Door het noodweer in Los Angeles ging het water in de rivieren hard stromen, zo ook in de 'LA River'. Een Duitse Herder raakte hierdoor in de problemen en kon zichzelf niet uit de waterstroom redden. Het brandweercorps was gelukkig nabij. Na een 4 uur durende reddingsoperatie werd de hond gered met hulp van een helicopter. De mannen hebben hem ‘Vernon’ genoemd, naar het plaatsje waar ze hem vonden. Er ontstond veel kritiek op het korps, omdat zij duur materieel inzette voor de redding van een hond. De commandant wuift dit weg met "we waren toch in de buurt". Een pluim voor deze man en zijn team.

En het omgekeerde komt ook voor…

14 januari 2010, Port-au-Prince (Haïti): Vanuit de hele wereld werden speur- en reddingshonden naar Haïti gestuurd. Ook vanuit Nederland werden speurhonden naar Haïti gezonden. Vanaf het vliegveld in Eindhoven vertrokken 60 honden en hun begeleiders. Tussen de ingestorte gebouwen zochten zij naar overlevenden. Dankzij de superieure reukvermogens van honden en vooral ook de manier waarop zij met de mens kunnen samenwerken konden mensenlevens worden gered.

De oudste hond ter wereld heeft zijn record afgestaan

14 januari 2010, Shrewsburry (Engeland): Zie hieronder een film van deze bastaard teckel die het Guiness World Record heeft. Toen deze film werd geschoten was ie 20 jaar (140 dus ;-) ). Otto had een maagtumor en vlak voor zijn 21e verjaardag hebben zijn baasjes hem rustig laten inslapen.

Extra pagina voor abonnees

Abonnees hebben toegang tot de extra pagina en kunnen daar oude en nieuwe bonussen downloaden.

  1. Ga naar de inlogpagina.
  2. Login met je wachtwoord...

NB Hierboven wordt expres geen wachtwoord weergegeven. Je vind het alleen in de krant terug zoals deze in jouw mailbox wordt afgeleverd.

Abonnement opzeggen of wijzigen?

Hieronder vind je hoe je je abonnement kunt aanpassen. Klik op de eerste link wanneer je je wilt uitschrijven. Klik op de link daaronder wanneer je deze krant liever op een ander mailadres ontvangt.

Back to Back Issues Page