Back to Back Issues Page
Al vakantieplannen met je hond gemaakt? - Issue #006
May 30, 2010
Hoi

Van Pup Tot Hond Krant juni 2010

Nieuw: Jouw wachtwoord voor de extra pagina met gratis downloads vind je onderaan deze krant.

Hondenkalender voor juni

Vergeet straks niet je desktop kalender te verversen. Het is overmorgen alweer juni en hopelijk komt de zomer er nu echt aan. Voor deze maand heb ik een foto van Kensho uitgekozen waarin hij een linkje legt naar zijn roots. Als je het nog niet wist: zijn naam staat voor het ervaren van de eerste glimps van verlichting en komt uit het Boeddhisme.

Hondennieuws en -weetjes

Minder honden en katten naar asielen gebracht

hond zoekt baas

Volgens de Dierenbescherming werden vorig jaar 5,5 procent minder honden en katten naar het asiel gebracht t.o.v. 2008. Hiermee lijkt er een einde te zijn gekomen aan een continu stijgende lijn. Maar het gaat alsnog om grote aantallen waaronder 12.185 honden. De campagne "Ik zoek baas" kan dan ook gewoon doorlopen.

Sexy Beast

De vorige Van Pup Tot Hond krant ging over de geurenwereld van de hond. Ik vertelde je toen over de favoriete geur van Kensho (koe). Grappig dat ik vlak daarna dit tegenkwam: "Sexy Beast" een parfum voor honden!

sexy beast - canine style unleased

Dit nieuwe geurtje maakte zijn internationale debuut in het Britse warenhuis Harrods. Nu staat Harrods niet bekend om de goedkope prijzen. Sexy Beast is ook verkrijgbaar in een met Swarovski steentjes ingelegde uitvoering en kost dan... voor 850 dollar. Het flesje wordt dan wel gegraveerd met de naam van je hond en met de hand genummerd. In de advertentie stellen ze dat het geven van een bot aan je hond zo jaren 80 is! Maar weet je? Ik durf het dubbele eronder te verwedden dat Kensho alsnog zal kiezen voor koe (zal ik 'SexyCow' gaan bottelen?).

Lekker (onder)weg met je hond

Dit keer geen overzicht van shows en africhtingswedstrijden, want we gaan alvast naar uitstapjes en vakantiemogelijkheden kijken. En natuurlijk neem je je trouwe viervoeter mee!

Kensho heeft zijn eigen tent, maar ligt hiernaast te relaxen in die van mij.

hond in tent

Wat erg handig is onderweg (niet alleen op vakantie, maar ook bij lange wandelingen) zijn rugzakken voor honden, opvouwbare voer- en drinkbakken, honden EHBO-artikelen etc. Via internet kun je veel outdoorproducten speciaal voor honden vinden (er bestaan zelfs schoentjes).

Ik wil je even laten zien wat ik voor Kensho heb gekocht (zie de foto hieronder). Het blauwe tuigje dat ie op de foto hierboven aanheeft kan hij namelijk als een echte ontsnappingsartiest zo over zijn hoofd heen uittrekken. Daar kwam ik achter op vakantie in Frankrijk; niet handig!

Palisades hondenrugzak met waterreservoir

Het handige van zijn nieuwe tuigje (behalve dat het hem nog niet is gelukt deze uit te trekken) is dat je een hond krijgt met een handvat. Misschien heb je hier nooit aan gedacht, maar wacht maar totdat je je hond in en uit een wankelend bootje wilt helpen of over een moeilijke passage bij het klimmen over rotsen in de heuvels. Zo'n handvast is best handig!

Verder heeft dit tilharnas klitteband en gespjes en daaraan kun je een speciale hondenrugzak vastmaken. De blauwe rugzak van Kensho (Palisades pack II van Ruffwear) heeft veel ritszakken en aan allebei de kanten een ingebouwd waterreservoir. Via een slangetje vul je dus zo een waterbak. Handig hoor... als hij zijn eigen water draagt (en dat van mij ).

Houd je niet zo van kamperen? Bekijk dan eens deze website waar je een vakantiehuisje kunt huren voor hond en gezin. Je vindt er hondvriendelijke huisjes in alle landen van Europa en je kunt selecteren op de periode dat jullie vakantie hebben, want het mooie is: de baas mag ook mee.

Als je al een ziektekostenverzekering voor je hond hebt afgesloten controleer dan even in de polis hoe het zit met de buitenlanddekking. Soms is het inbegrepen, soms expliciet uitgesloten en andere keren kun je het alsnog bijverzekeren. Op vanpuptothond.nl heb ik een aantal huisdierverzekeringen vergeleken, waarin ik dit aspect ook heb genoemd.

Stel jouw hond aan ons voor

Op VanPupTotHond.nl zie je heel veel foto's van mijn Akita Kensho, maar de website staat open voor honden van alle soorten en maten. Zeker ook die van jou!

Een aantal lezeressen van de krant gingen je al voor en hebben hun hond voorgesteld op de website. De mooiste verhalen krijgen een vermelding rechtsboven op de homepage.

Dus laat ook jouw hond zien. Kies een passend onderwerp om je mening te geven, verhalen te delen of foto's te laten zien.

Ik wil voor mijn hond ook een eigen webpagina maken.

Extra pagina voor abonnees

Abonnees hebben toegang tot de extra pagina en kunnen daar oude en nieuwe bonussen downloaden.

  1. Ga naar de inlogpagina.
  2. Login met wachtwoord '*********'.

Wanneer je deze nieuwsbrief leest via de website [en niet vanuit je mailbox zoals abonnees doen] zie je hierboven geen wachtwoord. Wil je toch toegang tot de pagina met de extraatjes, meld je dan aan voor een gratis abonnement op de 'Van Pup Tot Hond Krant'.

Abonnement opzeggen of wijzigen?

Hieronder vind je hoe je je abonnement kunt aanpassen. Klik op de tweede link wanneer je je wilt uitschrijven. Klik op de link daaronder wanneer je deze krant liever op een ander mailadres ontvangt.

Back to Back Issues Page