Back to Back Issues Page
Hond ontvangt ere medaille, Issue #003
February 28, 2010
Hoi

Van Pup Tot Hond Krant maart 2010

Let op: Jouw wachtwoord voor de extra pagina met gratis downloads vind je onderaan deze krant.

Vergeet zeker niet je desktop kalender te verversen. Er staat weer een mooie bureauachtergrond met de kalender van maart 2010 voor je computer klaar.

Stel jouw hond aan ons voor

Op VanPupTotHond.nl zie je heel veel foto's van mijn Akita Kensho, maar de website staat open voor honden van alle soorten en maten. Zeker ook die van jou!

Een aantal lezeressen van de krant gingen je al voor en hebben hun hond voorgesteld op de website. De mooiste verhalen krijgen een vermelding rechtsboven op de homepage.

Dus laat ook jouw hond zien. Kies een passend onderwerp om je mening te geven, verhalen te delen of foto's te laten zien.

Ja, ik ga nu een foto uploaden en een verhaal over mijn hond schrijven.

Hondennieuws uit februari

Mensen, je zou ze toch! Dierenleed in Stadskanaal.

26 februari 2010, Stadskanaal (Groningen): Had ik in de hondenkrant van februari nog een mooi reddingsverhaal, zo is het nieuws nu minder vrolijk... veel minder vrolijk zelfs. Ik heb getwijfeld of ik het wel zou opnemen in deze krant, want de tranen stonden in mijn ogen en dat is niet iets dat ik een ander wil aandoen.

Diesel werd deze week opgehaald door medewerkers van de dierenambulance. Ze kwamen te laat. De Stafford was al overleden. De hond bleek zonder eten of drinken in een leeg huis te hebben gezeten. De eigenaar was een aantal maanden van huis en beweerde dat er voor de hond werd gezorgd.

dierenleed in Stadkanaal

Wat kunnen we hier nu aan doen? Om Diesel niet vergeten te laten en om maar weereens te benadrukken dat niet iedereen het gezelschap van een hond verdient heb ik het artikel opgenomen. Diesel werd in het dierencrematorium van Delfzijl gecremeerd en is inmiddels in een bos uitgestrooid.

Klik hier om te reageren op dit nieuwsbericht.

Labrador Treo ontvangt militaire medaille

24 februari 2010, Britse leger (UK): De taak van de 9 jarige zwarte Labrador 'Treo' is om bermbommen op te sporen. Zijn werkterrein is Afghanistan en hij vervult dus een belangrijke en gevaarlijke taak, waar hij nogal goed in blijkt te zijn. Treo heeft met zijn speurkunsten al meerdere mensenlevens gered en ontvangt hiervoor de Dickin Medal.

De Dickin Medaille is de hoogst haalbare onderscheiding die een dier in militaire dienst kan verdienen. Deze onderscheiding werd in 1943 geïntroduceerd om de inzet van dieren in oorlog te eren. Treo is de 27e hond die deze medaille ontvangt. Maar ja... wat zegt een hond dit nu? Ik denk dat wanneer je iemand wilt belonen, je moet kijken naar wat diegene blij maakt en hem/haar dan precies dat geven. In elk geval krijgt Treo zo lekker veel aandacht en wordt zijn buikje gekriebeld bij de uitreiking op het podium.

De grootste hond ter wereld: ontmoet George

Tucson, Arizona (USA): Vorige maand hadden we de oudste hond ter wereld en nu de recordhouder 'Grootste Hond van de Wereld'. Het is een Deense Dog van 115 kilo en wanneer hij op zijn achterpoten staat meet ie 2.20 meter. Basketbalspelerformaat dus.

Deense Doggen zijn grote honden, maar ook voor een Deense Dog is George een gigant. Hij is 45 kilo zwaarder dan normaal (en dat is geen vet) en eet 50 kilo voedsel per maand. Omdat er geen hondenhok groot genoeg is voor George, slaapt hij in een bed!

Het baasje van George, David Nasser, doet er alles aan om een beroemdheid van hem te maken. GiantGeorge heeft een website, eigen profielpagina op Facebook en een Twitteraccount. Wellicht dat ie zo de 50 kilo brokjes per maand terugverdient.

Wedstrijden en tentoonstellingen in maart

  • Werkhondenproeven / africhtingswedstrijd (alle rassen), 6 maart 2010, Emmen
  • KNK Cynophilia Selectiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen agility, 20 maart 2010, Bergen op Zoom
  • Africhtingsevenement Dobermanns, 21 maart 2010, Utrecht
  • Agilitywedstrijd van de Border Collie Club Nederland, 28 maart 2010, Bergen op Zoom

Online wormenkuur bestellen

Elke hond moet regelmatig ontwormd worden tegen spoelwormen en lintwormen. Zo'n kuurtje kost je slechts een paar euro.

Je kunt de ontwormtabletjes bij de dierenarts ophalen, maar veel gemakkelijker is om ze thuis te laten bezorgen. Er komen steeds meer webshops bij en nu is er ook een online dierenarts met apotheek. Een dierenarts ziet toe op alle geplaatste orders en daarom moet je voor bepaalde bestellingen eerst een vragenlijst invullen. De klantenservice beantwoordt verder al je vragen.

Klik hier om een bezoek te brengen aan deze winkel in diergeneesmiddelen.

Extraatjes voor abonnees

Abonnees hebben toegang tot de extra pagina en kunnen daar oude en nieuwe bonussen downloaden.

  1. Ga naar de inlogpagina.
  2. Login met wachtwoord '******'.

Let op: Het wachtwoord verandert soms. In de laatste editie van deze krant vind je altijd het dan geldige wachtwoord.

Wanneer je deze nieuwsbrief leest via de website [en niet vanuit je mailbox zoals abonnees doen] zie je hierboven geen wachtwoord. Wil je toch toegang tot de pagina met de extraatjes, meld je dan aan voor een gratis abonnement op de 'Van Pup Tot Hond Krant'.

Abonnement opzeggen of wijzigen?

Hieronder vind je hoe je je abonnement kunt aanpassen [mits je deze nieuwsbrief leest als abonnee]. Klik op de tweede link wanneer je je wilt uitschrijven. Klik op de link daaronder wanneer je deze krant liever op een ander mailadres ontvangt.

Back to Back Issues Page