Back to Back Issues Page
De geurenwereld van de hond - Issue #005
May 02, 2010
Hoi

Van Pup Tot Hond Krant mei 2010

Let op: Jouw wachtwoord voor de extra pagina met gratis downloads vind je onderaan deze krant.

Vergeet zeker niet je desktop kalender te verversen. Er staat weer een mooie bureauachtergrond met de kalender van mei 2010 voor je klaar.

De geurenwereld van de hond

En hun andere ideeen over wat lekker is

We hebben al kunnen genieten van de paardebloemen, het hoge en geurige fluitenkruid en jonge eendjes. Maar deze geuren zijn niets vergeleken met de geuren die honden waarnemen. Wij zijn vooral visueel ingesteld en denken misschien dat een hond de wereld op dezelfde manier waarneemt, maar niets is minder waar. Een hond vertrouwt veel meer op de wereld van de geuren. Niet alleen kunnen ze veel sterker waarnemen dan wij, ze kunnen ook veel beter een belangrijke geur selecteren uit een grote hoeveelheid met elkaar concurrerende geuren. kenzo parfum

En wat het voorjaar ook brengt is gras vol geurtjes. Kensho raakt er niet uitgesnuffeld en kan steeds niet wachten totdat we weer naar buiten gaan. Andere reuen speuren in de berm met diezelfde blik in hun ogen. Kensho kan ook echt kauwen op een geur en soms loopt het speeksel gewoon uit zijn mond. Wat een wereld die geurenwereld.

Om extra aantrekkelijk te zijn voor het andere geslacht gebruiken vrouwen bloemige parfums en mannen after-shaves. Honden hebben een heel eigen idee over wat lekker ruikt en wat niet. Zo trof ik een zwaar naar boerderij ruikende Kensho aan toen ik hem na een logeerpartijtje bij mijn moeder ophaalde. "Hij heeft zich geparfumeerd toen we gingen wandelen in het buitengebied", verklaarde ze.

Ik weet nog dat de allereerste keer dat Kensho zich parfumeerde, we waren toen bij de hondenfluisteraar op Ameland, hij dat deed met een koeienvlaai. De foto van de mei-kalender is dus niet bij toeval gekozen. Kensho loves cows!

Akita Kensho ziet koe

Kensho was erg in zijn nopjes met zijn parfum, maar dit was geen subtiele gierwagenlucht meer. Onder de douche ermee dus. Pas na 1 douchebeurt met puppy-shampoo was ie weer mooi wit, maar pas na een tweede rook ie weer lekker naar Kensho. Dat douchen gaat prima. Hij laat wel merken dat ie het niet leuk vind, maar hij weet dat ie er niet onderuit komt en werkt dan maar liever mee zodat het snel achter de rug is. Zo intelligent en zachtaardig die Akita's... tenminste die van mij wel!

Hondennieuws en -weetjes

Donorcodicil voor huisdieren

Baasjes die van hun overleden hond, kat, rat, konijn of cavia een proefkonijn willen maken, kunnen hun beesten voortaan naar de Universiteit Utrecht (UU) brengen. Die gebruikt de huisdieren voor practica, zodat proefdieren een beter leven krijgen. Samen met de Vereniging Proefdiervrij ontwikkelde de universiteit een 'huisdierdonorcodicil'.

Een mooi initiatief, maar totdat mijn dieren hun mening kenbaar kunnen maken laat ik ze individueel cremeren en verstrooi ik ze steeds bij dezelfde boom.

Go Orange for Animals

Ja, oranje niet niet alleen de kleur van koninginnedag en voetbalwedstrijden. De afgelopen maand betuigenden dierenliefhebbers in heel Amerika hun steun aan ASPCA voor de Prevention of Cruelty to Animals Month... in het oranje.

Speurhonden spotten in mei en juni

  • 29 mei 2010: Kampioenschapsclubmatch Bloedhond in het Dogcenter in Hoenderloo. Meer info op www.bloedhond.nl
  • 30 mei 2010: Jachthondenshow in Kasteel Heukelom, CAC show voor FCI groep 4-5-6-7-8. Meer info op www.jachthondenshow.nl
  • 5 juni 2010: Voorjaarsveldwedstrijd in Leuvenum, CAC Zweetspoorproef E max 6. Meer info op www.raadvanbeheer.nl

Stel jouw hond aan ons voor

Op VanPupTotHond.nl zie je heel veel foto's van mijn Akita Kensho, maar de website staat open voor honden van alle soorten en maten. Zeker ook die van jou!

Een aantal lezeressen van de krant gingen je al voor en hebben hun hond voorgesteld op de website. De mooiste verhalen krijgen een vermelding rechtsboven op de homepage.

Dus laat ook jouw hond zien. Kies een passend onderwerp om je mening te geven, verhalen te delen of foto's te laten zien.

Ja, ik ga nu een foto uploaden en een verhaal over mijn hond schrijven.

Extra pagina voor abonnees

Abonnees hebben toegang tot de extra pagina en kunnen daar oude en nieuwe bonussen downloaden.

  1. Ga naar de inlogpagina.
  2. Login met wachtwoord '*********'.

Wanneer je deze nieuwsbrief leest via de website [en niet vanuit je mailbox zoals abonnees doen] zie je hierboven geen wachtwoord. Wil je toch toegang tot de pagina met de extraatjes, meld je dan aan voor een gratis abonnement op de 'Van Pup Tot Hond Krant'.

Abonnement opzeggen of wijzigen?

Hieronder vind je hoe je je abonnement kunt aanpassen. Klik op de eerste link wanneer je je wilt uitschrijven. Klik op de link daaronder wanneer je deze krant liever op een ander mailadres ontvangt.

Back to Back Issues Page