Afscheid van Kuviak de leermeester

door Angelique van Kuijk
(Nederland)

Kuviak 22-01-2003 - 22-06-2013

Kuviak 22-01-2003 - 22-06-2013

Zaterdag 22 juni heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve Kuviak met wie ik de afgelopen 10 jaar lief en leed heb gedeeld. Hij was en is mijn leermeester in waar ik nu sta in mijn werk én privéleven.

Wanneer je een training bij mij volgt of hebt gevolgd "kende" jij hem van de verhalen die ik vertel en de fimlpjes die ik laat zien waarin hij vaak te zien is. Hij heeft ook regelmatig geholpen bij de sessies waarin we bouwen aan het vertrouwen van onzekere en angstige honden.

Hij was een hond die dicht bij de natuur stond, zo liet hij ook weinig blijken van zijn ziek zijn. Pas op het laatst ging hij slechter eten en werd hij sloom. Toen we maandag 17 juni bij de dierenarts bloed af lieten nemen, bleek dat zijn nierwaarden al zeer hoog waren. Zijn nieren functioneerden niet meer. We hebben besloten hem verder lijden te besparen en hebben hem op zaterdag rustig in laten slapen.

Het afscheid was intens verdrietig en ook heel bijzonder. Hij heeft bewust afscheid van ons genomen. Het contact in zijn laatste dagen was intenser dan ooit. Een hond heeft bewustzijn en een wil, dat heeft hij mij laten zien!

Dank je wel Kuviak voor alle mooie jaren samen!

Angelique van Kuijk
hondengedragsdeskundige en transpersoonlijk coach Kangani

Meer informatie >

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Herdenk je hond - Honden In Memoriam.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »