Akita en kind

door Miranda
(Zwartewaal (Nederland))

Na totale verliefdheid bij het zien van een plaatje in een hondenboek, zijn wij na gaan denken over een Akita. We kenden de karaktereigenschappen van de Akita, want we hadden ons van tevoren goed in gelezen, maar werden toch door veel mensen gewaarschuwd om dit ras op te nemen in ons gezin met twee hele jonge kinderen.

Toen wij gingen kijken bij het nest, kozen wij de pup uit, die onze zoon van drie jaar geen moment uit het oog verloor. Onze jongste was 8 maanden oud toen onze Akita pup, die wij de naam Milo gaven, bij ons kwam wonen. En dit was liefde op het eerste gezicht.

Samen zijn ze opgegroeid, samen aten ze brokken uit milo zijn bak, maar ook lollies werden gedeeld, waar je natuurlijk niet aan moet denken als volwassen mens. Toen onze jongste op de leeftijd kwam, dat zij buiten de poort mocht spelen, liep Milo met haar mee, zijn kop boven haar hoofdje, heel wat kilometers hebben ze zo samen gemaakt.

Samen gingen ze naar de buurtspeeltuin, waar Milo geduldig wachtte tot zijn kleine meisje weer naar huis ging; dan liep hij weer mee terug. Onze dochter groeide op, Milo werd volwassen. Op een bepaalde leeftijd mocht ze hem uitlaten, en dit kon, omdat Milo haar als zijn echte baasje zag. Ze hoefde maar met haar vingers te knippen, en hij stond naast haar.

Dertien, jaar verder zijn we. Milo is deze week erg ziek geworden, en we hebben moeten besluiten om hem in te laten slapen. Onze dochter ging mee naar de dierenarts. Ze ging achter Milo zitten, overmand door verdriet. Vermoeid hief onze oude beer zijn hoofd op en keek haar aan. Zijn blik sprak boekdelen, het was duidelijk dat Milo wilde dat zijn meisje bij zijn kop kwam zitten. Ze is naast hem gaan zitten, en het was duidelijk goed voor hem. Hij legde zijn kop op haar schoot, en zo is hij rustig in geslapen. Duidelijk trouw aan zijn kleine baasje.

Rust zacht lieve Milo. Voor mij en ons gezin was je super hond. De herinneringen aan jouw zullen herinneringen zijn met een gouden rand.

Comments voor Akita en kind

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Mar 16, 2013
akitaliefhebber
door: Anonymous

wat een mooi verhaal, ja een hond beloofd eeuwige trouw als je lief voor ze bent.............

Mar 10, 2013
Dank je wel
door: Barbara

Dank je wel voor het delen van dit mooie verhaal Miranda. Zo vaak wordt de nadruk op dominantie gelegd bij het Akita ras, maar als ze goed zijn opgevoed speelt dat niet meer. Het zijn zulke vriendelijke aardige eerlijke dieren. En wat zullen jullie Milo ongelooflijk missen!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »