Akita in ruiperiode

door Celine
(Brugge)

Aïko als kleine pup

Aïko als kleine pup

Hallo,

mijn Amerikaanse Akita van 9 maanden verliest ENORM veel haar, echt in pakken. Elke dag is mijn huisje vuil, elke dag kuisen. Ik heb er niet veel problemen mee, een hond brengt nu eenmaal wat meer kuiswerk met zich mee. Maar als we ergens naar familie gaan, vinden zij dit natuurlijk minder leuk.

Het is vooral zijn onderste haren die loskomen. Ik heb ondertussen al gelezen dat ze tweemaal per jaar van pels veranderen, en dat dit dus volkomen normaal is, dat ze zo ONGELOOFLIJK VEEL haar verliezen :)

Maar ik had graag geweten of jullie hier tips voor hadden?

Alvast bedankt, Celine en Aïko

Antwoord van Barbara

Hoi Celine,

Ja, heel herkenbaar. Bij mij is het nu bijna voorbij. Inderdaad meerdere malen per dag stofzuigen en buiten goed uitborstelen. Twee keer per jaar laat de ondervacht los, en dat is een hele dichte isolatielaag. Bovenop liggen de langere dekharen.

Voordat ik mijn Akita kreeg had ik research gedaan en vond ik op Engelstalige sites foto's van Akita's in een berg haar of termen als "heavy shedder". Een beruchte rui dus.

En zo heeft elk hondenras wel voor- en nadelen. Bij de Akita zijn er zoveel meer voordelen: hun loyaliteit, hun rustige temperament, de altijd aanwezige lach, het gezelschap dat ze geven en ook de veiligheid.

Kortom het hoort erbij. Zorg voor een goede borstel of kam, maar ga niet te vroeg borstelen. Wacht tot de ondervacht echt los zit. Je borstelt dan in keer een heleboel eruit. Daarna gaat het in fasen. Kensho is nu bezig met zijn wangen!

O ja, en wat betreft bezoek. Ik heb altijd van die kleefrollers zodat ze hun kleding kunnen ontharen na de 2 minuten begroeting van Kensho.

Succes
Barbara

Comments voor Akita in ruiperiode

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Het kammen van onze Amerikaanse Akita
door: Ronny

Hoi

De vrouw van het hondenkapsalon waar wij met Mika naar toe gaan. Zij gaf ons de raad om een 1lijnige kam waar dat de tanden ver van elkaar staan. Dan tussen de tanden een elastiekje te vlechten in een 8vorm tussen elke tand. Op deze wijze kammen we Mika welke week en na het kammen gaan we met een vochtige doek over haar vacht om de losse haren te verwijderen. Enken en alleen als ze in de ruien is word ze gekampt zonder elastiekje in de kam.

MVG
Ronny

Borstel
door: Sjaak

Hallo,

Welke borstel of kam is het beste voor een akita

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »