Akita Kenji na 5 rotjaren nu gered

door D annoniem
(Uden)

Ik heb een Akita genaamd Kenji en moet zeggen dat hij echt een super lieve vriend van me is. Helaas is Kenji (z'n naam natuurlijk) 5 jaar lang slecht behandelt, mishandelt etc.


Maar tot m'n grootste verbazing was de angst en andere trekjes die hij er logischerwijs aan over heeft gehouden (5 jaar) vrijwel meteen uit, echt maar een paar weken dit alleen omdat, ja, je moet er mee omgaan alsof het een mens is min of meer ik bedoel hiermee: niemand heeft zin om no-stop over z'n hoofd geaaid te worden of te moeten zitten wanneer iemand dat wil... ik heb daar tenslotte geen zin in, het grappige is alleen dat ik per toeval zo met hem om ga ivm dat hij 5 klote jaren heeft gehad dacht ik maar met hem "af te spreken" dat ie nu 5 leuke jaren (hopelijk nog veel meer natuurlijk) zou krijgen.

En ja... uitlaten is tenslotte waar die de hele dag op zit te wachten als in hoogte punt van de dag dus doe dat zo veel mogelijk en neem hem overal mee naar toe natuurlijk.... Het is een zeer eigenwijs beestje/vriendje dat bevestig ik zeker wel en je hebt er je handen aan vol maar krijgt er ook ZO VEEL voor terug dat ik iedereen dit "merk" hond kan en zal aanraden maar idd wees consequent!

Heb hem geleerd bij stoepranden etc (wegen) te stoppen en pas door mag lopen als ik ja zeg en is nu toevallig door een vriend uitgelaten die dat was vergeten en kan weer helemaal opnieuw beginnen lijkt wel, zo is het ook belangrijk dat anderen zich niet bemoeien met de opvoeding of het baas zijn over die hond al is die eenkennig dat maakt hem zeer opstandig namelijk.

Maar vergeet niet dit is echt een pracht hond/vriend en ben zeer dankbaar dat deze in mijn leven is mogen komen, hoop dat hij er ook zo over denkt...

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »