Akita Lucky is mijn grote vriend

door Tersteeg
(Nieuwegein)


In 2004 woonden wij op Curacao. We hadden een enorm erf en 2 honden. Een Labrador van 3 jaar en een Bordercollie van 9. Allebei reu's.


In de dierenwinkel lag een jonge pup. Ja hoor, ik trapte erin op het gejammer van mijn kids en we namen de pup mee naar huis. Het bleek een Japanse Akita te zijn.

Hij luistert naar de naam Lucky en is geheel opgevoed door de 2 andere honden maar voornamelijk door de Labrador die zijn vriend werd. Onafscheidelijk waren ze. Lucky groeide uit tot een echte volwassen vent die ten alle tijde zijn baas en zijn vriend Labrador zal beschermen.

Voor de rest, we hebben 2 kids, is het een enorme schoothond en bijzondere sukkel. Je kunt echt alles met hem uithalen en hij kijkt dan nog steeds onverstoorbaar de andere kant op. Hij is waaks maar zal niemand een vlieg kwaad doen. Hij moet niks weten van de oude Border Collie. Dat vindt hij maar een chagrijn en af en toe grijpt ie hem ff. Niet hard maar wel tot de Collie op zijn rug ligt.

Afgelopen week is onze Labrador overleden. Je kon aan Lucky merken dat ie verdrietig en zoekende was. Er is een nieuwe pup, Labrador voor in de plaats gekomen. De eerste dagen vond Lucky hem eng en vluchtte weg voor hem.

We laten ze nu consequent met zijn 2-en uit en je ziet de pup alles copieren van Lucky. Lucky heeft nu beetje door dat hij de oudere broer is en oogje in het zeil moet houden en verhoogt zijn tolerantie. Hij zal het altijd verdommen om met die pup te gaan spelen maar op hem letten kan geen kwaad.

We hebben echt een prachtbeest met Lucky in huis alhoewel die haren je zo nu en dan vermoeien.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »