Akita M' Kito Go Of Ramsraspel Kensha is alweer 6 maanden

door Oona
(Belgie)

Kito is ondertussen 6 maanden. En het gaat super met hem.


De afgelopen maanden zijn erg goed verlopen. Van puppy is nog weinig sprake aangezien hij erg hard gegroeid is. Bij de laatste meting was hij alweer 62 cm. De fans in de straat noemen hem nu een grote beer.

En een beer dat is die wel. 's Ochtends wanneer ik naar beneden ga word ik begroet met een geeuw met geluid. “Goedemorgen baasje”. Dag vriend.

Een tijdje terug heb ik het genieten van samen op kito zijn kussen liggen ontdekt. Hij komt dan erg dicht bij mij gewroet met een diepe zucht en dan snoezen we nog even door. Dit is één van onze knuffelmomentjes. Aangezien kito niet in de zetel mag en zich mooi aan de regels houd .

Het wandelen gaat erg goed. In begin wilde hij nog wel eens koppig gaan zitten. Omdat meneertje slimmerik snel doorhad dat ik hem dan steeds ging lokken met een koekje en ze op deze manier wel snel verdiend waren.
Maar dit hebben we al terug opgelost. Hij wandelt nu netjes mee aan de lijn ook door de stad.

En het openbaar vervoer gaat ook erg goed. Maar het liefst van alles gaan we natuurlijk naar het bos. Hier kan kito nog steeds los. Al begin ik wel te merken dat hij stilletjes aan begint te puberen. Zijn pootje gaat al vlotjes omhoog bij elk struikje en paaltje.

Hij weet ook precies waar hij is. Op stal aankomen vind die erg leuk. Hij kan niet wachten tot hij binnen de poort is. Hier mag hij lekker rond hangen en naar believen rondneuzen. Soms teveel en dan vind hij kippen eten wat hij toch ook wel lekker vind. Stel je voor straks kakelt hij als een kip en legt hij een ei.

Wij hebben er voor gekozen om kito niet in een bench te houden wanneer we werken zijn. Ik heb het wel de eerste 6 weken getraind en het ging ook goed . Maar ik vond hem zo braaf dat ik het niet nodig vond. We hebben ons keuken kunnen scheiden van de woonkamer d.m.v een babypoortje waar hij achter verblijft . In de voormiddag op pad zorgt ervoor dat hij in de namiddag lekker slaapt.

Wat zijn we toch super blij met onze lief manneke.

Groetjes,
Oona

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »