Akita rasvereniging NVAI

Neem altijd eerst contact op met de Akita rasvereniging als je een Akita pup of volwassen Akita wilt adopteren. Even op voorhand: De allerslechtste reden om een Akita puppie te kopen is 'die Akita in de film was zo leuk'. De Hondenbescherming waarschuwt al nadrukkelijk: "bekende filmhond kan hondenleed veroorzaken".

Akita Brochure

Download de brochure van de NVAI over dit Japanse hondenras.

Wil ik een hond?

Download de brochure van de Hondenbescherming.

Niet alleen heeft de Akita rasvereniging het overzicht van aangesloten Akita fokkers en de geplande nestjes, maar ook omdat je je terdege moet voorbereiden op de komst van een Akita is het zeer raadzaam contact op te nemen... het is niet zomaar een hond! Neem dus contact op met de Akita rasvereniging voor informatie en advies. Ze zijn ervoor!

Leesvoer en leuke Akita boeken

Naar het overzicht met Akita fokkers in Nederland »

Ik wil wel een Akita, maar ik heb geen tijd voor een hond »

Japanse vechthond of zachte knuffelwolf?

Speciaal naar aanleiding van de Akita film die in december 2009 in Nederland gaat draaien, heeft de rasvereniging een brochure gemaakt over dit speciale hondenras.

akita met kat - het KAN goed samengaan Met de juiste socialisatie en opvoeding is een Akita een fijne huishond

Persbericht naar aanleiding van de Akita film 'Hachiko, A Dog's Story'

1 november 2009

Akita rashondenvereniging raadt impulsieve aanschaf filmhond Akita af

De Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's wil, met de film 'Hachiko, A Dog's Story' binnenkort in de bioscopen, voorkomen dat hondenliefhebbers impulsief op zoek gaan naar een Akita pup.

De Akita is een hond die niet voor iedereen is weggelegd en de vereniging waarschuwt geïnteresseerden dan ook om zich eerst goed te informeren over het karakter van deze hond voor zij tot aanschaf overgaan.

Films met bepaalde honden in de hoofdrol zorgen voor een tijdelijke maar explosieve populariteit van een bepaald ras. '101 Dalmatiërs', 'Lassie', 'Finding Rin Tin Tin' en ‘Beethoven' zijn bekende voorbeelden. Ook sterren als Paris Hilton met haar Chihuahua's en de Portugese waterhond van de familie Obama zorgen voor een hype. De film 'Hachiko: A Dog's Story' met Richard Gere in de hoofdrol, die medio december in de Nederlandse bioscopen draait, zal naar verwachting een stijgende lijn in de vraag naar Akita pups laten zien.

Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van de trouwe Akita genaamd Hachiko, die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Als zijn baas op een dag niet terugkomt, gaat Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Zijn grenzeloze loyaliteit maakte Hachiko beroemd en hij werd het symbool van vriendschap en trouw.

Trouw aan de baas is een van de mooie eigenschappen van een sociale en goed opgevoede Akita. Echter, de Akita heeft ook moeilijke karaktereigenschappen zoals een jachtinstinct en een zeer overheersende omgang met andere dieren. Akita pups die niet worden blootgesteld aan verschillende prikkels in onze maatschappij (socialisatie) en geen goede opvoeding krijgen, kunnen problematisch gedrag gaan vertonen.

De Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's adviseert geïnteresseerden zich goed te verdiepen in het totale karakter van de Akita voordat zij besluiten op zoek te gaan naar een Akita pup. Op de website www.akitaclub.nl is meer informatie te vinden over het ras.

Akita Kensho Ga na of je de tijd en energie hebt om je hond elke dag te geven wat ie nodig heeft

Over de Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's

De Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's (NVAI) behartigt de belangen van meerdere Japanse hondenrassen in Nederland, namelijk de: Akita, American Akita, Shiba, Kishu, Hokkaido, Shikoku en Kai. De NVAI is de door de overkoepelende Raad van Beheer erkende rasvereniging.

De NVAI heeft als doel fokkers en liefhebbers van de aangesloten rassen nader tot elkaar te brengen en geïnteresseerden voor de fokkerij van deze rassen in Nederland voor te lichten. De NVAI stelt een aantal gezondheidseisen aan de honden waarmee gefokt wordt binnen de vereniging. Daarnaast besteden aangesloten fokkers veel aandacht aan goede socialisatie van pups.

Meer informatie over de Akita rasvereniging en dit hondenras: www.akitaclub.nl.

Een Akita is niet voor iedereen geschikt

Een hond is niet voor iedereen geschikt en zeker niet een Akita, maar ze zijn natuurlijk wel ontzettend leuk om naar te kijken. Ben je toch een Akita fan, maar past een echte op dit moment niet bij jou of jouw situatie? Of zoek je een cadeautje voor een andere Akita liefhebber? Kijk dan eens hieronder...


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »