Het akita standbeeld van Hachiko

Een hond zo trouw als Hachiko verdient een Akita standbeeld en dat kreeg hij dan ook. Het is nu een zeer populaire ontmoetingsplek.

Het standbeeld van de beroemde Japanse Akita is nu een toeristische attractie

Wist je dat...

... de vacht van Hachikõ bewaard is gebleven? Deze kan bezichtigd worden in het museum van Ueno.

Na Hachikõ's dood werd in april 1934, voor het 'Shibuya' station in prefectuur Tokio, Japan, een standbeeld voor deze supertrouwe Akita opgericht.

Akita standbeeld Hachiko Japan Standbeeld van Hachiko bij station Shibuya

Tijdens de Tweede wereldoorlog werd dit standbeeld gerecycled. Maar toch... na de oorlog was men Hachikõ nog niet vergeten en zo werd in 1948 een tweede standbeeld gemaakt. Dit standbeeld staat er nog steeds en is een grote trekpleister voor toeristen in Japan.

Het standbeeld is niet bijzonder qua techniek en materiaal, maar vertegenwoordigd een belangrijke symbolische waarde. Het Shibuya station is een van de drukste stations ter wereld en Hachiko is daar de meest populaire ontmoetingsplaats. Het standbeeld is bijna altijd omgeven door mensen.

"Ik wacht op je bij Hachiko" is een gevleugelde uitspraak geworden, nu velen het standbeeld van Hachiko als meetingpoint gebruiken... hoe toepasselijk!

Grote consternatie: het standbeeld was weg!

Op 1 april 2007 werd dit beroemde standbeeld gebruikt bij een 1 april grap. De Japan Times rapporteerde dat het Hachiko standbeeld was gestolen! Bij het verhaal publiceerde zij een overtuigend gePhotoshopte afbeelding als bewijs.

Akita standbeeld 1 april grap

Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »