Akita

door Carly
(Nederland)

Goedemiddag ,

Ik heb een vraag wij willen graag een Akita of een American Akita en wij hebben al veel informatie over deze honden opgezocht.

Wij hebben een huis met een tuin en willen de Akita in een grote verwarmde buitenkennel met hondenhok laten verblijven waarin hij ons kan zien en natuurlijk gaan wij veel met hem op stap.

Mijn vraag is of het Akita ras er tegen kan om in koude en warme nachten buiten in een verwarmde buitenkennel te verblijven?

Antwoord van Barbara:

Een Akita is een hondenras dat enorm gericht is op zijn baasje. Bekijk de film 'Hachi' maar eens, dan weet je precies wat ik bedoel. Het probleem zit hem niet in de verwarming in het buitenkennel, maar is het afgesloten zijn van de roedel / de familie / het gezin.

Af en toe in het buitenverblijf is prima, maar je hond consequent en altijd daar opbergen is niet iets dat ik een Akita toe zou wensen.

Comments voor Akita

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Hond is sociaal dier dat als basisbehoefte contact heeft
door: Angelique van Kuijk | Kangani Mens en Hond in Balans

Hallo,

Ik sluit mij aan bij Barbara. Het is een feit dat een Akita een vacht heeft waardoor hij best buiten kan verblijven, maar daarmee ga je voorbij aan het feit dat een hond een sociaal levend dier is. Een van de basisbehoeftes is om in contact te leven met andere honden en/of mensen.

Het kunnen zien van jullie is niet voldoende. Geef hem de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te zijn en kijk wat hij zelf wil!

Als je hem bv. buiten wilt laten als je weg bent en hij allleen is, dan kun je hem dit leren. Bouw dit in stapjes op.

Ik wens je veel plezier samen!

Volg je gevoel.
door: Oona

Voordat onze kito kwam hadden we ook vanalles door gesproken. Zoals kito blijft buiten als we werken zijn.

Kito is bij ons gekomen in de periode dat de lente ging aanbreken. En hij verkoos er altijd voor om bij ons te zijn zelfs met de achterdeur open. Dus nu woont die lekker bij ons in huis.

Maar ik vind ook dat het kan. Het zijn erg propere honden je vind er geen vuil van terug. En ze zijn in huis erg kalm. Als Kito thuis is slaapt hij meestal.

En als we overdag werken zijn blijft hij nu inmiddels al los in de woonkamer. Ik merk totaal geen vandalisme.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »