Alaskan malamute met erge verlatingsangst

door Naomi
(Tilburg)

dagje naar de zee met Nanuk

dagje naar de zee met Nanuk

Hallo,


Wij hebben een Alaskan malamute, reu van bijna 10 maanden oud, Nanuk. Het is een hele lieve hond die goed luistert. Helaas raakt hij in paniek als weg gaan. Hiervoor hebben wij hulp gehad van 2 verschillende gedragsdeskundigen, met jammer genoeg niet het gewenste resultaat.

Nanuk raakt gelukkig niet meer in paniek als we naar het toilet gaan of naar boven gaan. Voorheen was het zo erg dat hij aan de deuren krapte en jankte. Nu slaapt hij over het algemeen goed en jankt hij ons ook niet meer wakker.

Helaas jankt hij wel mijn vriend wakker op werkdagen als ik eerder moet beginnen. Dit gebeurt zowel als ik hem in de bench laat en hem negeer, als wanneer ik 's ochtends al met hem heb gewandeld. Ook als hij gewoon de hele tuin beschikbaar heeft doet dit probleem zich voort.

Wij werken onregelmatig en lossen elkaar eigenlijk altijd wel af, waardoor Nanuk bijna altijd iemand om zich heen heeft. Op sommige dagen zou hij maximaal 3 uur alleen moeten zijn, voordat iemand thuis komt. Bij de laatste gedragsdeskundige waar we zijn geweest kregen wij het advies om het alleen laten per minuut op te bouwen, en daarbij een voorwerp neer te zetten als we weggaan. Ook moesten wij vaker onze jassen, sleutels etc. pakken en gewoon in huis blijven zitten, zodat hij daaraan went. Verder heeft hij veel speeltjes overal liggen, beloningsspeeltjes (zoals een bal met koekjes erin, kong), en grote kluiven. Daarnaast fietsen en spelen we regelmatig met Nanuk om hem uit te putten. Helaas alles zonder resultaat.

Het is een lieve hond, alleen door zijn verlatingsangst zijn we op het moment helaas radeloos.

Hopelijk hebben jullie enig ervaring en/of tips

Groetjes Naomi

Comments voor Alaskan malamute met erge verlatingsangst

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Hondenschool Shada, Breda
door: Peter

Hallo, jouw verhaal vermeldt wel wat de gedragstherapeut heeft geadviseerd maar niet hoe jij ermee om bent gegaan.
Kun je dit eens uitvoerig beschrijven?

Je moet bij voorbeeld beginnen in een tijd dat jouw hond niet alleen zal zijn buiten de trainingstijd.
Het opbouwen van het alleen zijn per minuut is afhankelijk van de reactie van jouw hond. Misschien moet je wel beginnen met 5 seconden.

Laat maar eens weten. hondenschoolshada@gmail.com

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »