Alles ok en opeens toch chronisch geblaf

Onze hond 7 maanden laten we 5x per dag uit en hebben we geleerd ongeveer 4 uur alleen te zijn. We doen veel spelletjes als we er wel zijn (verstoppertje, poot-voetbal, apporteren, iets leren openmaken enzo).


Sinds kort begint hij 's ochtends vroeg te blaffen onophoudelijk zodra hij het eerste geluidje boven hoort. Ook na drie kwartier houdt hij niet op. Kunnen we onze buren niet aandoen.

Hebben idee dat hij ook begint te blaffen nu als we er niet zijn.

Als er bezoek komt begint hij ook opeens te blaffen, wel heel kort gelukkig.

Het is een dwingende blaf. Gaat onze hond niet om hoog nodig moeten plassen. Ze eist vooral dat je naar haar toe komt en bij haar blijft.
Verder wil ze dan liefst uit haar (grote) bench, maar zodra ze je ziet - al is het maar voor het raam - houdt ze op met blaffen. Ze weet dat ze nooit uit de bench komt zolang ze blaft, bovendien is ze dan gewoon te druk met kwispelen en kronkelen van plezier dat ze je ziet.

Wat is veranderd?
- ze is een puber?
- laatste tijd ritme veranderd - degene die haar 's ochtends uitliet en als eerste beneden was, is nog steeds als eerste beneden maar laat haar niet meer los en uit door gezondheidsproblemen en nog vroeger weg moeten. Voor mijn gevoel is ze zo verontwaardigd dat ze nu maar gelijk begint te blaffen 7 dagen per week, zodra ze iets hoort om te zorgen dat wij haar aandacht geven zodra iemand wakker is.
- ongeveer sinds datzelfde moment kan ze haar bench zelf openmaken. Dat verhinderen we nu door extra kabeltje. Dus opeens was ze zelf de baas over bench in/uit en kort daar op weer niet meer.
Op zich gaat ze 's avonds geheel vrijwillig in haar bench om te slapen. Ze eet ook in haar bench.

Reacties als je moet je hond wel aandacht geven, vinden we wat gemakkelijk tegenover mensen die dagelijks wel hard met hun hond bezig zijn, en waarbij toch (!) een probleem ontstaat.

Het is inderdaad ook makkelijk om gelijk met stroomstootjes banden e.d. te beginnen, dat ben ik eens. Maar het is ook flauw om gelijk maar te suggereren dat mensen met een blaffende hond hun hond wel niet goed zullen behandelen (reacties in de trant van: je hond verveelt zich, moet je hem maar meer uitlaten, en meer mentaal bezig houden, meer speeltjes geven e.d.).

Goed, ik verwacht geen kant en klaar oplossingen van deze site, hoewel tips zeer welkom zijn. Maar ik wilde vooral even aangeven dat het wat subtieler ligt dan OF blafband-gebruik OF je hond goed behandelen.Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »