American Akita sledehond?

door nuyvilaq
(Heerle)

Nahima Nita Sweet Revenge

Nahima Nita Sweet Revenge

Nahima Nita Sweet Revenge
wedstrijd pampa 2009
wedstrijd pampa 2009
wedstrijd pampa2009

Van American Akita naar sledehond zo is het gegaan met onze Lola American Akita teef van 2,5 jaar oud.


Onze Lola hebben wij van pup af aan en is in een roedel husky's terecht gekomen waar wij al jaren werkte met onze honden voor de slee.

Wij gingen een nieuwe weg in met onze eerste American Akita Lola die ik dus heb opgeleid als sledehond iets wat wij in onze sport nog nooit hebben gezien.

Ze kunnen natuurlijk niet zo hard lopen als onze Husky's maar de wil zit zeker in hun kop en willen hard werken voor de baas.

Onze Lola loopt in een team met drie andere Akita's en twee Husky's en zo kunnen zij hun eigen tempo lopen. Lola loopt altijd in de zelfde positie meteen voor de kar en naast haar staat Dallas die wij na Lola hebben gekocht bij de zelfde fokker.

Wij trainen vanaf oktober tot eind maart zo'n vier keer per week met onze honden dus het is hard werken voor onze honden. Wij trainen voor tour tochten en wedstrijden verleden jaar heeft lola haar eerste tour tocht gemaakt voor de kar met een team van zes honden en de afstand was 12 kilometer door een hele zware trail met blubber en veel water.

Natuurlijk is een eerste wedstrijd altijd spannend voor een hond maar Lola gaf er niks om en heeft de hele tocht hard gewerkt. Dus kan ik zeggen dat onze missie is geslaagt en hoop nog mooie momenten in de tochten mee te kunnen maken met onze Lola.

Comments voor American Akita sledehond?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

May 11, 2014
American Akita sledehond?
door: Hans

Het is geen persoonlijke aanval maar een Akita is geen sledehond ! Zijn lichaamsbouw is net iets anders als die van de gekende sledehondenrassen (deze info vindt je wel ergens op het www, welliswaar niet in het Nederlands) Ze effectief laten trekken zal hen veel vlugger de gekende lichaamsproblemen opleveren. Wat dan weer wel goed is is hen gewoon mee opnemen in de roedel en laten meelopen (in zoverre ze daar zin voor hebben en het nut ervan inzien), maar dit is dan zuiver voor beveiliging van de roedel. Verdiep je eens in de geschiedenis van het ras: dit zijn jagers/vechters.

Overbijtincidenten: dit ras ligt zo dicht tegen wolf aan dat je ook ergens zelf een beetje wolfs moet denken. Hoe hoog hun knuffel uiterlijk ook mag wezen; dit zijn geen knuffelbeertjes waar iedereen zomaar aan moet liggen friemelen. Een Akita heeft ruimte en respect nodig. Hij zal beslissen hoelang en of ie ├╝berhaupt iemands aandacht wil. Ik blijf het herhalen een Akita is zeker niet voor iedereen geschikt. Respecteer de aard/ziel van dit ras en hou mee zijn ruimte vrij en je hebt geen problemen. Je moet zelf wel de Alfa zijn van de roedel (en die verdien je enkel op een rechtvaardige manier: zacht edoch kordaat). Afentoe tegen mensen zeggen hem met rust te laten kan zeker geen kwaad....integendeel zelfs.

grtz

Hans en zijn buddie Aiko (JA)

Apr 01, 2013
Zeker niet Akita-eigen
door: Barbara

Hoi Jeanelle,

Dat zijn heftige ervaringen, maar zeker NIET Akita eigen. Elke hond kan bijtgedrag vertonen, ongeacht het ras. De oorzaak zou je kunnen zoeken in de ervaringen die de hond heeft opgedaan in zijn jeugd.

Mijn advies zou zijn om alleen een Akita aan te schaffen bij mensen die je kent. Dus fokkers waar je op bezoek bent geweest, waar je kunt zien hoe de honden het hebben, wie de vader en wie de moeder is (voor zover die allebei aanwezig zijn). Dus niet... van een puppyfarm etc. Wat je zegt.. dit is een kronkel geweest, pech zo je wilt.

Mijn Akita is poeslief en heel zacht in de bek zoals dat heet. Hij kan een friemeltje kaas uit je lippen pakken terwijl je het dan alleen voelt kriebelen. En niet alleen bij zijn baasje trouwens. Ik herken dus niets als typisch Akita gedrag om je vraag te beantwoorden.


Mar 31, 2013
Akita bijtgedrag
door: Jeanelle

Wat leuk om te lezen van Lola. Ik heb helaas 2 weken geleden mijn lieve Nio, 21 maanden jonge kruising American x Japanse Akita, moeten laten inslapen nadat hij inmiddels 2x had gebeten.

Eerste keer was hij zo'n 15 maanden oud en hapte hij een 6 jarig jongetje dat hem aaide in het gezicht en de arm. Beide plekken moesten gehecht.

De tweede keer helaas mijn allerbeste vriendin, tevens zijn grote vriendin, voor mijn ogen, uit 't niets beet hij haar in het gezicht, stuk uit haar lip.

Ik ben helemaal wild van Akita's en Nio was mijn allerbeste hondenvriend, mijn maatje....ik mis hem enorm maar wil wel graag van andere Akita eigenaren horen of zij dit gedrag kennen/herkennen.

Kortom: is dit zoals ik denk een kronkel in de kop bij Nio geweest of Akita eigen? Onze eerste hond (Chow-Chow mix) is bijna 11 jaar geworden en onze huidige hond (Mechelse Herder) is ook al 11,5 jaar. Haar geven we nu een rustige oude dag zonder nog eens een hond erbij te nemen, Nio heeft haar namelijk ook al een keer of 3 flink gebeten, ook niet altijd met aanleiding, en zij was inmiddels erg bang voor hem en ging hem continu uit de weg.

Toch wil ik graag weer een American Akita als de tijd rijp is, vandaar mijn vragen.

Alle info over deze bijzondere honden is welkom, ik hoop op een reactie.
Heel veel sportplezier met Lola en de andere akita's en husky's...

Groetjes van Jeanelle

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar index-jouw-hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »