Angel,mijn witte engel

door Margriet Noë
(Nederland)

Via een advertentie kwam ik aan Angel een 7-jarig Akita teefje, die zoals in de advertentie stond alleen maar geaaid en geknuffeld wilde worden...ik ben gaan kijken en werd verliefd op deze stoere nergens bang voor zachtaardige hond.


Ze is nu 5 jaar bij mij, loopt los naast de fiets,door het drukke verkeer blijft ze netjes op de stoep,in trein,bus en slaapt voor mijn tent, is waaks, beschermd huis, boerderij en mij, verhaart 2 x per jaar en is enorm trouw, al ga ik bij een vreemde even de kamer uit, piept zij omdat ze mij mist!

Angel vecht alleen als ze aangevallen wordt en jaagt op kleine dieren.

Voor Angel had ik ook een geweldige hond,maar het karakter van een Akita is heel bijzonder. Ik ben heel gelukkig met haar en zou zo weer voor een Akita kiezen.

Een ding: tegen een Akita mag je nooit schreeuwen dan komt ze niet; je moet proberen haar vertrouwen te winnen en dan vriendjes zijn dan pas luisteren ze. Bij boosheid keert ze zich absoluut van je af,het zijn zelfstandige honden maar geweldig trouw!

Comments voor Angel,mijn witte engel

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 20, 2019
sensitive and caring Akita
door: Brigitte Weber

Het is een geweldig ras ,Voelen alles zeer goed aan .Ze wil altijd met me mee naar huis als ik s avonds naar huis toe ga .Als ik bij hem blijf slapen dan blijft ze de hele nacht naast me liggen .Ben zo blij met deze vriedin .Ik vraag me af Heeft de hond daar last van als ik en me vriend uit elkaar zijn of is het een kwestie van tijd .Ik wil haar het liefst bij mee hebben want daarbij is ze ook een angstige hond voor van alles nog wat .Heb het idee ze is bij beter af omdat me vriend toch een man is en die hebben daar minder oog voor .

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »