Bezint voor je begint.

door Kito
(Belgie)

Bezint voor je begint bleef heel de tijd door mijn hoofd spoken nadat ik dus ook de film van hachiko had gezien samen met mijn vriend.


Ik was echter al 4 jaar aan het twijfelen of ik nu echt een hond wilde of niet en of ik er genoeg tijd voor heb. Eindelijk hadden we vorig jaar in augustus de knoop door gehakt ja we willen een hond.

Maar wat vonden we nu beide een leuke hond?
Een Akita.

Dus je gaat wat zoeken op het internet en dan kom je heel veel reacties tegen dat het niet meteen het gemakkelijkste ras is. En word er advies gegeven om je goed in te lezen en Akita's te gaan bezoeken.

Dat is dus wat ik gedaan heb. Ik ben op zoek gegaan naar eigenaars en fokkers. Ik heb ze mailtjes gestuurd. Vooraleer ik een beslissing wilde nemen, wou ik eerst live kennismaken en eens kijken of het inderdaad past bij mij en mijn vriend.

Ondertussen heb ik hondenboeken aangeschaft over de lichaamstaal van honden en waarom honden blaffen etc...
Ik was dus vanalles aan het ontdekken.

Reuze interessant allemaal. En ondertussen klopte mijn hartje 200 km/u en mijn verstand zei ojee wat ga je nu doen.

Gaandeweg de bezoeken aan akita's bij particulieren en bij verschillende fokkers begon ik meer zelfvertrouwen te krijgen .
Omdat ik meer en meer begon te begrijpen hoe het Akita karakter in mekaar zit.

Ik als paardenliefhebber ervaar dat je niets kan afdwingen van een paard, niet van een kat en niet van een Akita. En daar heb ik veel ervaring mee.

Dus ja we gaan ervoor!

We hebben meteen beslist om niet bij een broodfok een pup aan te schaffen. Dus dat wil zeggen lange wachtlijsten . Uiteindelijk heb ik geluk gehad. En ben ik vorige week mijn kleine vriend gaan uitkiezen.

Klaar voor onze nieuwe avontuur. Aloewel 200% klaar zal ik er nooit voor zijn.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »