Blaffen afleren

door Mylene
(Belgie)

Oscar, onze Schotse collie blijft aan een stuk blaffen als we in het zwembad zitten en blijft dan rondjes rennen. Ook als de kinderen op de trampoline springen, hetzelfde verhaal.


Hij is zo met zijn blaffen bezig dat hij niet naar mijn correcties luistert. Ik heb al geprobeerd om een plastic flesje met rijst in voor zijn pootjes te gooien, zodat hij schrikt maar dit helpt niet. Ook met een plantenspuit geprobeerd, geen succes.

Het is echt een probleem.

Hierdoor burenruzie. Als ik hem binnen zet blijft hij door het huis dollen.

Nu blaft hij ook als er bijvoorbeeld de grasmaaier aan staat, mixer, boormachine, tractors enz..

Heeft iemand tips? Ik ben ten einde raad.

Comments voor Blaffen afleren

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 09, 2015
Stress?
door: Barbara

Hoi Mylene,

Op mij komt het over alsof jouw hond gestresst raakt van harde geluiden en veel beweging zoals kinderen die springen op een trampoline. Oscar dan laten schrikken zal dan inderdaad niet werken.

Als ik buikspieroefeningen doe op het kleed, of mijn vriend en ik dansen in de kamer is het mijn hond al te veel. Niet dat hij blaft (de uitingsvorm verschilt), maar hij probeert ons dat wel te kalmeren.

En als de buren naar zijn zin teveel decibellen produceren blaft hij ook of op zijn minst gaat hij dan liggen mokken. Honden houden van rust en kalmte en dat harde (rust bedreigende?) dingen maar lekker op afstand blijven. Blaffen is ook een afstandsvergrotend signaal.

Begrijp me goed... ik heb geen oplossing voor jouw probleem. Ik denk wel dat je veel kunt hebben aan het boek van Turid Rugaas over blaffende honden (je vindt het links in de kantlijn van deze website onder het kopje "Aanbevolen boeken").

Het snelst werkt het om een professional te vragen wat je precies kunt doen in jouw geval. Raadpleeg bijvoorbeeld Angelique van Kangani.nl of een andere hondengedragstherapeut bij jou in de buurt.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »