Blaffen naar kinderen

door Raisa
(Limburg)

Hallo,

Onze Border Collie teefje van 2 jaar blaft altijd als ze kinderen hoort.

Als ze kinderen ziet die rustig zijn en niet praten schenkt ze er geen aandacht aan. Maar zodra jonge kinderen beginnen rennen,springen, roepen, praten, enz.. is ze niet te stoppen.

Zelfs als zij in huis ligt en buiten op straat hoort ze een kind dan blaft ze. Het zijn telkens hoge tonen die ze blaft. Eerst zo korte kleine blafjes en dan staat ze recht staart omlaag en hoofd helemaal omhoog en een lange blaf. Ze blaft dan een hoge toon tot al haar adem op is en houdt haar hoofd helemaal in de lucht ophoog.

Wie kan me helpen om hier iets van te begrijpen? Ik weet niet goed of ze schrik of stress heeft.

Geen idee!

Bedankt

Comments voor Blaffen naar kinderen

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jul 05, 2015
Blaffen is een afstandsvergrotend signaal
door: Barbara

Lijkt op een blaf met als bedoeling een afstandsvergrotend signaal af te geven. Bij mijn hond zie ik een vergelijkbare reactie op gillen en schreeuwen van kinderen. Rustige kinderen prima, maar zodra ze achter elkaar rennen en vooral als ze daarbij gillen dan blaft hij. Als een hele strenge babysitter. Hij wil het gewoon niet hebben. Er moet rust en kalmte zijn in de roedel.

Het fijne weet ik er niet van hoor. De hoge tonen etc kan ik niet plaatsen. Turid Rugaas heeft veel geschreven over kalmerend gedrag en hoe je blaffen moet interpreteren (en zijn zoveel verschillende blafs). Je vindt haar boeken onder het menu aan de linkerkant van deze website.

Vraag het anders ook na bij Kangani (http://www.kangani.nl/) en binnenkort bij http://mensenhondinbalans.nl/contact/ Dan heb je rechtstreeks contact met een professional in hondengedrag en balans.

Jul 04, 2015
Huilende hond
door: bert

Wat ik denk is dat ze wil communiceren met de kinderen dus niet bang of stress als ze dit gedrag toont op in gaan en neen zeggen stopt ze met blaffen of huilen beloont ze dan. veel succses. indien niet opgelost professionele hulp zoeken

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »