boeken over het ras akita (japans)

door I.
(Nw Lekkerland Holland)

hallo, ik heb jullie site gevonden omdat ik voor mijn zoon op zoek was naar info over de japanse akita! Inmiddels heb ik de link van de site aan hem doorgegeven.


Hij is hardstikke enthousiast en vond het heel informatief, leuk en mooi om de foto's zo allemaal te zien. Hij wil graag over een poos een Akita aanschaffen.

Hij is 24 december jarig dus ben ik op zoek naar een mooi kado, ook voor de kerst. Mijn vraag is weet jij mooie boeken t koop met een redelijke prijs?

Hoop snel wat t horen. Mijn complimenten voor de site! Je hebt wel eventjes nodig om alles door t lezen en/of t bekijken haha. Ga zo door, alvast bedankt.

Antwoord van Barbara

Over de Akita zijn talloze boeken verschenen, maar vaak niet naar het Nederlands vertaald. Vaak algemene boeken zoals die over honden bestaan, maar zoek je echt iets specifiek over de Akita en zijn historie dan kan ik je 'Dog Man' aanbevelen.

Het boek 'dog man' is wel naar het Nederlands vertaald als 'man met hond' en daar heb ik heel positieve reacties over gehoord.

De bijzondere geschiedenis van een Japanse man die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat inzetten voor het behoud van een bijna uitgestorven hondenras: de
Akita.

Recensie van Biblion:

"Een bijzonder boek over een bijzondere man. De Japanner Morie Sawataishi, in 1940 getrouwd met Kitako, wordt gegrepen door de prachtige verschijning en het bijzondere karakter van een hond: de Akita. Dit inheemse ras telt na de Tweede Wereldoorlog in Japan nog slechts zestien exemplaren. Morie wijdt zijn leven aan het herstel van dit ras om het voor uitsterven te behoeden. Hij koopt honden, fokt honden, verzorgt honden, bezoekt tentoonstellingen, keurt honden en leeft uitsluitend voor zijn honden. En dat alles tegen de achtergrond van het dagelijks leven in een van de noordelijkste, onherbergzame streken van Japan. Een boek over doorzettingsvermogen, over liefde voor honden en over tegen de stroom inzwemmen. Voor liefhebbers van de nu zo populaire Japanse Akita is dit verhaal over Morie en zijn honden niet alleen een prachtige vertelling over het behoud van de Akita, maar het geeft ook een inkijkje in het leven op het Japanse platteland vanaf de Tweede Wereldoorlog tot in de twintigste eeuw."

Echt een boek voor een fan van de Akita. En voor een heel mooi prijsje zoals je vroeg, namelijk slechts 6,90 euro.

Je kunt het o.a. kopen bij Bol (t/m 29 november 2011 rekenen ze geen verzendkosten).

Verder nog een the akita boek (Engelstalig) en natuurlijk hachi, de Akita film (nu in kersteditie).

Groetjes,
Barbara


Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »