Boston terrier pup pikt signalen van andere honden niet op

door Erica Merkestijn
(Gouda)

Hallo Angelique,


Mijn Boston terrier pup van 13 weken ziet de signalen van andere honden niet. Het optrekken van de lip, grommen, blaffen. Hij ziet niet in dat dit (nare) gevolgen kan hebben en gaat gewoon door. In het nest werd er vrij wild en hard gespeeld. Misschien is dit ook een van de redenen dat hij signalen niet ziet.

Ik zou graag willen weten of ik hier iets aan kan doen. De trainer van de puppycursus zegt dat we hem moeten beschermen, maar ik hoop eigenlijk dat hij het nog zal leren. In principe is het toch instinct van een hond om dat te zien / doen.

Ik hoop dat er een manier is om het op te lossen

Met vriendelijke groet,

Erica Merkestijn

Comments voor Boston terrier pup pikt signalen van andere honden niet op

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Boston terrier begeleiden
door: Angelique van Kuijk

Beste Erica,

Het feit dat jouw pup de signalen van een andere hond niet herkent kan verschillende oorzaken hebben.

Zoals je schrijft werd er in het nest wild gespeeld, wanneer de moederhond of andere volwassen honden hier niet op gereageerd hebben door bv. op te splitsen bij druk spel, dan heeft je pup nog niet geleerd waar de grenzen liggen. Dit zal hij dan nog moeten leren. Je kunt hem hierbij helpen door hem even bij de borst vast te houden wanneer je ziet dat de andere hond kalmerende of zelfs afstandsvergrotende signalen geeft.

Houd spel tussen pups kort en zorg ervoor dat hij alleen speelt met pups die hij niet steeds overrult. Het mooist is wanneer je hem samen kunt laten zijn met volwassen honden die stabiel zijn en heel duidelijk met hun kalmerende signalen communiceren. Zo leert hij hierop te reageren.

Een andere reden kan zijn dat hij erg onzeker is en het allemaal te spannend vindt om nog na te kunnen denken. Je zult er dan goed aan doen om in eerste instantie op afstand naar de honden te kijken. Loop wat heen en weer, doe zoekspelletjes zo leer je hem te kunnen ontspannen bij andere honden. Belangrijk hierin is dat jezelf ook kalm en zelfverzekerd bent en hem vriendelijk begeleid.

Ik hoop je hiermee een eindje op weg geholpen te hebben. Het is uiteraard niet mogelijk om hier alles te vertellen, maar wanneer je meer wilt leren over hoe je hierin kunt begeleiden dan is de 1-daagse training How2Talk2Dogs wellicht iets voor je.

In ieder geval veel plezier met je pupje. En ik zou het leuk vinden wanneer je over een tijdje hier je ervaringen laat weten.

Groetjes, Angelique van Kuijkhondenschool kangani


Angelique van Kuijk is eigenaresse van hondenschool Kangani in het centrum van het land.Zowel individuele gedragstherapie in de huiselijke omgeving, groepslessen voor puppies en volwassen honden als sociale wandelingen in het bos behoren tot de mogelijkheden.Lees meer over Angelique en haar hondenschool »Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »