Buurt ergert zich aan waarschuwende blaf van Powderpuff

door Lydia
(Bilthoven)

Ik heb een klein hondje (powderpuff) die een harde, schelle blaf heeft.


Hij blaft altijd naar voorbijgangers (ook al lopen ze op de 8e verdieping van de galerij van de flat aan de overkant van de straat)en vooral als hij in de tuin loopt en elders in de buurt een hond hoort blaffen.

Mensen in de buurt klagen erover en ze horen altijd alleen maar mijn hondje, niet het geblaf van andere honden in de buurt waar hij op reageert. Ik moet maar stenen gooien naar mijn hondje, of hem electrische schokken geven met een anti-blafband. No way dus!

Intussen ben ik wel de outcast van de buurt geworden, er zijn al eieren tegen mijn ramen aan gegooid uit protest tegen het blaffen van mijn Joris (zo heet hij).

Ik ben vrijwel altijd thuis met mijn 2 hondjes (Joris heeft een powderpuff-vriendje, maar die blaft gelukkig zelden). Dat geblaf van hem is gewoon waarschuwen, ik probeer hem altijd te kalmeren als hij dat doet en roep hem vriendelijk naar binnen als hij weer eens bij de poort staat te blaffen, hij komt dan wel meteen, maar het kwaad is dan al geschied en ik weet niet hoe ik hem ertoe kan brengen om op te houden met dat overmatig waarschuwen.

De grootste klager uit de buurt heeft zelf een Golden Retriever die nooit blaft, maar als we die hond met zijn baasje tegenkomen tijdens het uitlaten, dan gaan allebei mijn hondjes als gekken tekeer tegen die Golden Retriever (die hier niet op reageert) dus je ziet dat baasje dan ook denken "zie je wel, daar is die vervelende blafhond weer, zie je wel dat dat mens niet deugt?"

Verhuizen is voor mij geen optie, anders zou ik het zo doen...

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »