Chihuahua blaft naar grote honden

door Ria

Ik heb een hele lieve grote Chihuahua, zij heeft 1 nadeel. Ze blijft achter grote honden aanlopen en begint dan heel hard en schel te blaffen om uit te dagen.


Ik heb van alles geprobeerd. Afleiden, 'Foei' zeggen, een snoepje geven wanneer zij niet blaft, weglopen. Niets helpt, zij blijft dit doen.

Als er geen oplossing is moet ik voor haar eigen veiligheid een antiblaf band kopen. Anders wordt zij vandaag of morgen gepakt door een grote hond. Thuis blaft zij nooit het is verder een lieve pientere hond.

A.u.b. help mij.
Groetjes
Ria

Antwoord van Barbara:

Beste Ria, neem even contact op met een hondengedragstherapeut voordat je over gaat tot de aanschaf van een antiblafband. Je vindt er een aantal in de Hondenprofessional Gids op deze site. Ook bij een antiblafband is training nodig en het is dus niet de quick-fix zoals ie vaak aangeprezen wordt. Een diagnose van een professional helpt vast te stellen wat maakt dat je hond blaft, uit welk gevoel het voortkomt en wat de beste remedie is.


Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »