corrigeren van een dominante pup

door Fay
(Noord Holland)

Hallo zou graag wat meningen willen over het opvoeden van een pup en wil graag een puppy cursus gaan volgen. Nu ik deze site een beetje heb door gelezen twijfel ik over de opvoeding van onze schapendoes pup van 9 weken.

Heb veel ervaringen met Duitse Herders, Bouvier en Huskey┬┤s dat is nu ong 15 jaar geleden. Altijd cursus gevolgd waar gecorrigeerd werd met nekvel of slipketting als dat nodig was...altijd goed gegaan, maar nu...met deze pup ook???

Graag advies...

Antwoord van Barbara:

Op basis van research, voortschrijdend inzicht etc is er nu meer kennis over de aard van de hond en de beste manier om hem op te voeden dan vroeger. Daarom zijn hondentrainingsmethodieken ook gemoderniseerd. Helaas is nog niet elke hondenschool daarvan op de hoogte en ook vele hondeneigenaren niet.

Een slipketting of nekvelcorrecties zijn ouderwets, lijken misschien wel te werken (om de verkeerde redenen) maar bevorderen niet de juiste band die je kunt krijgen met je hond. Straffen op basis van angst en pijn kun je beter inwisselen door je te verdiepen in de moderne aanpak.

Zie ook dit achtergrondartikel:
Dominantietheorie achterhaald

En hier voor concrete hulp en goede adviezen:
Word de ideale hondenbaas

Een aanrader is om eens het "Ideale hondenbaas seminar" te volgen (zonder hond) over de moderne aanpak. Je leert er heel veel van. Op het moment van schrijven is de eerstvolgende 18 februari 2014.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »