De eerste week met Akita pup M'Kito Go of Ramsraspel Kensha (1/2)

door Oona
(Belgie)

Kito beer

Kito beer

Vandaag zijn we precies 1 week verder sinds de komst van M’ Kito Go of Ramsraspel kensha. Een Akita reu van 9.5 week.

En ik zal jullie even meenemen in de eerste week hoe die is verlopen. Ik heb bewust alles in hele kleine stapjes uit mekaar getrokken zodat de aanpassingen niet te groot ineens zijn. En wat voor mijn gevoel meteen vanaf stap 1 een goede band tussen ons creëerde .

Zondagavond laat zijn we in ons nieuwe huisje aangekomen. Kito had tijdens de autorit niet eens gepiept . En tijdens onze tussenstop netjes een plasje gedaan buiten.

Omdat het voor een pupje toch wel een grote aanpassing is om de nest te verlaten en de eerste nacht alleen door te brengen vond ik het wel gezellig om met zijn 3tjes beneden te slapen. En we hebben hier een oude kat rond lopen die geen honden kent, zo kon die ook op haar gemakje boven rustig blijven. Op de grond een lekker groot bed gemaakt en bovenop ons deken het grote oranje deken gelegd waar hij uiteindelijk in de Bench zal op slapen. De nacht verliep heel erg rustig zonder piepjes . En af en toe werd die een klein beetje wakker , twijfelend waar de rest van de puppy’s was en dan kwam kito naast mijn hoofd liggen dan legde ik mijn hand op zijn poot. Dan slaakte die een diepe zucht en dan sliepen we verder. In totaal hebben we die nacht 3 nachtplasjes gedaan heel netjes buiten.

De volgende dag kon die gaan kennismaken met onze tuin en het huis waarin die zal wonen in de toekomst. En tussendoor heel heel veel slapen. Op het grote oranje deken dat we hadden opgevouwd tot een lekker kussen en aan de zetel aan onze voeten hadden gelegd. Dit was nu al een veilige plek voor hem. En hij kwam al netjes vragen aan de deur om buiten zijn plasjes te doen.

Nacht 2 zit eraan te komen. Ik vond het wel erg gezellig met onze kito beer naast me in het grondbed. En hij was al zo flink geweest . Dus toen hebben we nog 1 keertje samen met zijn 3tjes beneden geslapen. Hij begint zich al lekker thuis te voelen want hij begon ook al wat uit te dagen zoals puppy’s dat doen. Tijdens de nacht hebben we maar 2 keer een nachtplasje moeten doen. En weer heeft die niet gepiept.

Op dinsdag is kito een eerste keer met Battie mee naar de luchthaven geweest om een kennis op te pikken. Als je met een Akita over straat loopt begint iedereen te glimlachen. En het is een echte ladykiller. Volgens Battie. Ook weet die ondertussen al hoe zijn naam is en komt die al vlot afgelopen als ik roep “kito kom hier” Met wat stukjes ham vericht je wonderen .

Nacht 3 hier wilde ik toch al wel een afstand gaan creëren aangezien alles heel vlotjes verloopt zonder stress signalen. Die wanneer ze er zijn, erg goed af te lezen zijn. Deze keer geen bed meer op de grond . Maar Battie boven in bed. Ik ben deze keer in de zetel gaan liggen en het oranje deken naast de zetel zo kon ik nog steeds wakker worden wanneer het spannend werd en het nodige plasje moest. Om 3 uur moest kito de eerste keer. Daarna ben ik nog 5 minuten in de zetel gaan liggen tot kito sliep. En dan stiekem naar boven gegaan . Wat perfect werkte .

's Ochtends om half 7 was hij wakker en ben ik opgestaan. Wanneer ik onder de douche sta komt die elke keer stiekem mijn pantoffel pikken en neemt die mee naar de woonkamer . Hij wacht precies tot ik mijn ogen onder het water dicht heb. Bandiet! Daarna moet ik mijn kousen aan doen en komt die helpen. Dus ik dacht bij mezelf kito krijgt ook een kous aan. Geweldig hij snapte er niks van en was weer even zoetjes om ze uit te krijgen.

Daarna zijn we naar de paarden gegaan. De autorit was nog steeds spannend op de heenweg. En het erf maakte een erg grootte indruk op hem. We zijn nog een stukje naar de paarden gewandeld . Maar dit ging nog niet zo heel goed. Omdat hij nog niet zo goed aan een lijn kon lopen. Toen heb ik hem in de stal gezet aan een lange lijn zodat die een goed overzicht had en ik mijn hooinetjes kon vullen. Hij zakte door zijn beentje en viel in een diepe slaap. Zo schattig. Daar lag mijn lieve kito beer. De stalkat kwam kennismaken maar kito had het niet door die lag te slapen.

Weer thuis gekomen en deze keer het oranje deken half open in de Bench gelegd. In de hoop dat die dan een kijkje ging nemen. Sterker nog hij wroette zich meteen ertussen en heeft 4 uur geslapen overdag.

Omdat alles zo goed bleef gaan ben ik de 4 de nacht tot aan de 1 ste plasbeurt op de zetel gaan slapen . En kito in de open Bench .En na de eerste plas ben ik meteen naar boven gegaan. Dat was het moment waarop hij voor het eerst ging piepen. Ik moest stiekem wel lachen hoor. 2 uur s ’nachts was het. Het gepiep werkte niet dus toen ging die huilen als een wolf. Ik dacht ojee de buren. Maar heel het tafereeltje heeft welgeteld 7 minuten geduurd. Wauw zo trots op mijn knappe vent.

Groetjes van Oona en Kito

Wordt vervolgd --> zie pagina 2.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »