De nieuwe verslaving uit spanje heet rescue dog, en voor mij is dit de Galgo.

door Raymond
(Dordrecht)

Als leek op hondengebied en eigenlijk iemand die een beetje bang was van honden, ben ik in maart van dit jaar toch overstag gegaan. Mijn vrouw wilde al langer een hond.


We hebben ons eerst goed georienteerd en kwamen uit bij de windhonden, omdat die doorgaans rustig in huis zijn. Vervolgens internet geraadpleegd. Hier lazen we de vreselijkste verhalen over overvolle Spaanse asielen. We besloten om ons nieuwe gezinslid daarvandaan te halen.

Om een lang verhaal kort te maken. Vorige week ben ik mijn tweede windhond gaan ophalen en volgens mij ben ik geraakt door het virus. Wat een lieve, grappige, dankbare maar ook eigenzinnige beesten zijn dit. Ze zijn in zeer korte tijd helemaal gehecht. Ik heb nu een "hondenleven", maar zie dat niet meer als iets 'negatiefs' ( zoals bv. een hondebaan). Bij het ophalen van mijn tweede hondje waren er mensen die voor de derde en ook mensen die voor de vierde keer een hond kwamen halen. Ik weet dat er mensen zijn van de stichtingen die bemiddelen die er soms wel 6 of meer hebben.

Ik kwam overigens op deze site, omdat mijn nieuwste vriend op straat nogal tekeergaat tegen andere honden. Het verhaal over blaffen heb ik dus met aandacht gelezen omdat onze eerste windhond hem met een blaf lijkt te willen kalmeren, maar zoals ik nu lees communiceren honden dus op een andere manier met elkaar. Wel leerzaam en goed deze site. Dank nog voor alle mooie verhalen en tips.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar index-jouw-hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »