Dora: een lief sullig Akita meisje

door Marijke
(Zoetermeer)

Dora is een Akita teefje en is nu twee jaar.

Zij is ons eerste hondje (nou ja, hondje...).

Wij hadden absoluut geen ervaring met honden. Altijd alleen maar katten gehad. Na lang nadenken, kozen we voor een Akita.

Ondanks de waarschuwingen dat het geen hond voor beginners is, hebben wij er zeker geen spijt van.
Dora is een hele relaxte hond die met iedereen vrienden wil zijn. Ze wil altijd wel geknuffeld worden. Houdt erg van spelen met andere honden. Het kan haar niet schelen hoe klein of groot ze zijn.

Als (vaak kleine) honden tegen haar blaffen, worden de rimpels in haar kop steeds dieper.
Geen idee wat er dan in haar omgaat, maar het staat wel heel erg verbaasd.

Twee keer in de week gaat ze naar een boerderij waar ze de hele dag met andere honden los kan rond rennen. Dat is feest.

Ze rent ook graag naast de fiets. Dat kan ze heel goed. Maar het is ook erg leuk om zo nu dan toch even in een kuit te bijten. Hap, hap, en dan snel weer door rennen. En als ze met beide baasjes fietst, moet er niet een achterop raken. Want daar gaat zij op staan wachten. Daarentegen is het wel makkelijk om vooruit te fietsen. De ander wordt door het Akita motortje voort getrokken.

Los lopen kan inderdaad niet meer. De kinderboerderij is al menigmaal op stelten gezet. Maar Dora is ook aan de lijn een blije hond.

Ze huppelt vrolijk door het bos en springt regelmatig met vier poten tegelijk het bladerdek in. Ze heeft weer iets gehoord.

Waaks is onze hond niet bepaald. Ze is eerder bang. Bij gemeend gevaar, wil ze snel doorlopen of blijft ze stokstijf staan. Gelukkig heeft ze ons om haar te beschermen. En blijkbaar is ze daar dankbaar voor, want ze lebbert ons graag van boven tot onder af.

Wij zijn erg blij met Dora. Ze heeft zelfs de harten gestolen van mijn moeder en schoonmoeder die erg bang voor honden waren. Misschien hebben we geluk gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat uit veel liefde en aandacht nooit een slechte hond voort komt.

Helaas hebben Akita's een slechte naam. Genoeg mensen komen gillend aangerend als we onze hond met hun hond laten spelen. Ach, we hebben er mee leren leven. Wij weten beter.

Marijke van Ruijven

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »