Een fanclub voor John Travolta en de BeeGees!

door Lydia
(Bilthoven)

Passie nr. 3 van onze Joris: doggy dance! Zijn oogjes schitteren als hij hier mee bezig is:


Ik heb laatst ontdekt dat onze Joris een éénmans fanclub heeft opgericht voor John Travolta en de Bee Gees. Joris heeft nl. als hobby: doggydance.

Hij beoefent deze sport al van jongs af aan, zodra hij op de puppycursus het commando "twist" (= om je eigen as ronddraaien) heeft geleerd, wil hij deze vaardigheid te pas en te onpas demonstreren.

Hij was dan ook al snel de algemeen geacclameerde Koning van de Twist op de puppycursus. Niet alleen had hij dit commando in no time onder de knie, hij overtrof ook alle andere cursisten in snelheid en trefzekerheid, en hij verzon zelf als variant het twisten staande op de achterpootjes met de snelheid van een geoefende balletdanser.

De rest kon alleen maar vol bewondering kijken hoe hij lichtvoetig in de rondte sprong.
"Dat is een natuurtalent voor doggydance", merkte de trainster op, en dat hebben we in onze oren geknoopt, Joris en ik.

Thuis hebben we dan ook samen een leuk routinetje uitgedokterd. Omdat ik zelf door een lichte handicap niet snel en vast ter been ben, komt het leeuwendeel van het danswerk op Joris neer. Niet dat hij dat erg vindt! Zodra hij "ons muziekje" hoort, springt hij enthousiast op en stort zich energiek op mijn aanwijzingen: "stap-stap-stap, linksom, rechtsom en twist! en doe nog maar een twist, en nog eentje! zit, geef een poot, op je achterpootjes, stap achteruit, stap achteruit en twist, twist, twist!! En dat alles op een lekker uptempo muziekje.

Meestal eindigt het in een hilarische chaos, omdat Velvet (die de twist van Joris heeft afgekeken) ook dolgraag mee wil doen en zich ook al twistend tussen ons in wringt, zijn enthousiasme is supergroot en meestal eindigen we lachend met z'n allen op de bank.

Prijzen zullen we er heus niet mee winnen (die bekende mevrouw met haar hondje op de Crufts wel eens gezien? Dat is ons voorbeeld), maar we hebben wel immens plezier en daar gaat het toch om?

Laatst kwam ik thuis van boodschappen doen, en tot mijn verbijstering had Joris de dvd-speler aangezet. Hij zat te kijken naar John Travolta, Saturday Night
Fever. "Wat ben je nou toch aan het doen?", vroeg ik met mijn boodschappentas nog in de hand. "Die John Travolta, die kan nog eens dansen", zei Joris. Maar op een hele ernstige toon. Ik begreep het niet. "Ja, dat kan hij. Maar hoe kom je erbij om die dvd op te zetten?". Het bleef even stil. "Ik hoorde op het nieuws dat Robin Gibb van de Bee Gees is overleden", zei hij toen ernstig. Oh, nu snapte ik het! John Travolta, de Bee Gees, Saturday Night Fever... "Ik wist niet dat je dat gehoord had, Joris". "John Travolta en de Bee Gees zijn mijn Helden!" barstte Joris uit. "Ik heb zelfs de Nederlandse Powderpuff Doggydance JT&the BeeGees Fanclub opgericht..". "Wat goed van je, kerel".

Ik wist niet dat het zo diep zat bij mijn kleine powderpuffmannetje. "Weet je wat? We maken een nieuw dansroutinetje, met muziek van de Bee Gees", zei ik, in een poging hem op te monteren.
Hij keek meteen blij. "Echt waar vrouwtje? Dat vind ik tof..... en mag ik dan ook zo'n zilverkleurig glitterpak, net als John Travolta?"

Mijn Jorisman, die al hevig protesteert als ik hem zijn regenjasje aan wil doen met slecht weer, wil nu opeens een disco glitterpak? Het moet echt niet gekker worden. Ik durfde geen nee te zeggen, dus ik mompelde maar wat onduidelijks. Joris vatte dat kennelijk op als een "ja", want hij sprong blij op de grond en begon zijn twisten te draaien rond mijn benen.

Velvet bespeurde deze actie, en kwam ook toegesneld om mee te dansen. Het wilde gespring van mijn 2 dansmannen paste prima bij de muziek van de Bee Gees die uit de dvd-speler schalde. "Ha Velvet met je zwarte smoking aan, je lijkt Fred Astaire wel", zei ik. Velvet onderbrak zijn gespring. "Fred Astaire? Wie is dat nou weer?". Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan dat ik dat had gezegd. Eén dansfanaat met een zilverkleurig glitterpak was al erg genoeg, met een beetje pech kreeg ik nou ook nog de Fred Astaire Fanclub onder mijn dak met een Velvet die een èchte smoking wilde hebben om in te dansen.......
Ach, wat zou het ook allemaal? Agge maar leut het, nie dan??

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar De passie van jouw hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »