Een hond met een jas aan - belachelijk of juist stoer?

door Lydia
(Bilthoven)

Ik trek mijn honden soms een jas aan. Als het hard regent buiten. Niet omdat ze het koud hebben en ook niet omdat ik als een fashionista rond wil lopen met een aangeklede hond (dat denkt men al heel snel als je kleine hondjes hebt), maar omdat het weinig praktisch is als ik met een paar zeiknatte honden thuis kom. Ze hebben nl. erg lang haar en als ze zich uitschudden binnen, dan regent het binnen net zo hard als buiten.

Maar wat zou een hond er zelf van vinden als hij een jas aangetrokken krijgt? Mijn 2 reutjes verschillen daarover van mening:

Het is weer herfst en dat betekent vaak regenbuien. Helemaal niet erg en ik zou me er niks van aantrekken, ware het niet dat het vrouwtje ons zo nodig in een regenjas moet hijsen als we de deur uitgaan voor onze wandelingen. Ik voel de bui al hangen (leuke woordspeling!) als het vrouwtje meteen na het ontbijt op de buienradar gaat kijken. Soms stelt ze onze wandeling even uit, maar als die vermaledijde buienradar aangeeft dat het langdurig blijft regenen, dan haalt ze onze regenjassen tevoorschijn. Balen!

"Ik vind het helemaal niet erg om nat te worden vrouwtje", probeer ik met mijn liefste stemmetje. Ze trapt er helaas niet in. "Jij niet, maar ik wel Joris", zegt ze. "Maar waarom dan?", probeer ik nog. "Met al die natte lange haren op de bank, en dan ga je je ook nog uitschudden, nee, het is al erg genoeg dat het buiten regent, binnen moet het droog blijven". Mensenlogica, daar valt geen speld tussen te krijgen. Dus we worden in die jasjes gehesen.....

Velvet doet er veel laconieker over dan ik. Maar hij krijgt dan ook een zwarte regenjas aan, dat valt veel minder op, en ik loop finaal voor gek in een knalrode regenjas, alsof ik Captain America ben of zo, of een of andere maffe puber op weg naar een verkleedpartijtje.

Ik sjok dan ook mismoedig achter het vrouwtje aan, terwijl Velvet voorop loopt en vol bravoure zijn poot optilt tegen elke boom en lantaarnpaal die we maar tegenkomen. Ik doe daar niet aan mee!

"Govvùdommu Joris, stel je toch niet zo aan!", zegt Velvet. "Jij hebt makkelijk praten, Velvet. Jij loopt niet voor gek, ik wel", zeg ik. Vrouwtje kijkt me aan. "Je loopt helemaal niet voor gek, Joris", zegt ze, voor het gemak het grove taalgebruik van Velvet negerend. "Integendeel, parmantig mannetje van me. Je ziet eruit als een filmster die paradeert over de Lane of Fame". Jaja, alles om mij te paaien. "Ik zie er eerder uit als een mietje op de Lane of Shame", mompel ik. Vrouwtje heeft het gelukkig niet gehoord, maar Velvet wel. "Merk je dan niet dat alle chickies bewonderend naar ons kijken, Joris?", zegt Velvet. "Hoe kom je erbij, Lane of Shame? We lijken eerder een paar stoere binken die op Rodeo Drive flaneren....". En met die gekken moet ik dan door de regen over straat!

Godzijdank duren dit soort wandelingen niet zo heel lang, en ik ben opgelucht als we de voordeur weer achter ons dichttrekken en die stomme regenjas aan de kapstok wordt gehangen. Gelukkig ligt er een kluif op ons te wachten. Dat maakt het weer een beetje goed. Hoe komt Velvet er trouwens bij, dat wij lijken op stoere binken die flaneren op Rodeo Drive? En dan dat gebabbel over "chickies"..... Hij begint zich wel erg stoer te gedragen, die knul. Kijkt volgens mij teveel tv. Ik moet het daar toch eens over hebben met het vrouwtje, want die lijkt dat niet in de gaten te hebben. Ik zal daar eens een balletje over opgooien de eerstvolgende keer dat we weer door de regen naar buiten gaan. Misschien vergeet het vrouwtje dan wel om mij die stomme regenjas aan te trekken!

Groetjes van Lydia, Joris en Velvet

Reactie van Barbara:

Weer een leuk topverhaal Lydia. Dank je wel hiervoor. Ik las een paar regels en herkende toen je schrijfstijl (las toen pas wie het had ingestuurd). Onze Kensho heeft ook een regenjas. Ziet er chique uit, maar reflecteert toch dus ook nog veilig. Hij heeft het er niet op zachtjes gezegd. Het is echt maatwerk en past perfect, maar toch gaat deze jongen dan liever "in zijn blootje" naar buiten. Doen we de jas aan dan gaat hup zijn staart omlaag en staat ie me toch een partij sip te kijken. Ook doet ie dan net alsof ie niet meer kan lopen. Staat gewoon star op 1 plaats. Dus als het enigszins kan gaan we gewoon zo naar buiten. Ik helemaal ingepakt met regenjas en regenbroek. Hij gewoon zo. En wat ie dan wel heel lekker vind is zich helemaal met de handdoek laten afdrogen als we weer terugkomen.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »