De eerste nacht met de pup

Een nieuwe omgeving en geen broertjes, zusjes of moeder om tegenaan te slapen is wel erg veel als je pas 7 weken en 1 dag oud bent. Honden leven van nature in groepen (een roedel) en leden van de roedel worden nooit alleen gelaten (daarom moeten honden dit leren). Zonder training kan een hond niet alleen zijn, maar daarover een andere keer. Niet alles tegelijk... ook voor kleine pup Kensho niet, dus vannacht is ie niet alleen.

Japanse Akita Inu pup van 7 weken

Vaak wordt aangeraden de pup in een open doos te laten slapen (knus) en die naast je bed te zetten. Maar ja... dat wilde ik niet, want dan leert ie dus dat ie in mijn slaapkamer naast mijn bed mag slapen. Dus, als de berg niet naar Mozes komt, moet Mozes maar naar de berg! De bench staat tussen de keuken en de woonkamer in en dat is dus waar ik Kensho wil leren slapen. En daarom... ga ik er op een luchtbed naast liggen.

Puppy slaapplaats

Geef de puppy een beschutte slaapplek, waar het knus is en niet tocht.

Weet je nog wat de Akitafokker mij vroeg toen ik Kensho kwam ophalen? Of ik oordopjes had, want deze pup zou de enige pup zijn die niet in de bench wilt. En inderdaad... deze pup gaat gillen en meer. Dat ie er niet van houdt is zachtjes uitgedrukt, maar goed... hij zal het moeten leren! Omdat ik pal naast de bench lig, zit slapen er niet echt in.

's Nachts zijn we elke 2 uur naar buiten geweest. Des te eerder leert hij dat ie zijn behoefte buiten moet doen. Dat ik nu weinig slaap krijg heb ik daar wel voor over.

puppy eerste nacht Wat is ie lief, hè?...
puppy eerste nacht ...als ie slaapt!

Een half uurtje nadat we opnieuw gingen slapen ging Kensho ineens weer heel hard piepen en gillen. Denkend dat het om aandacht ging - hij had immers net geplast buiten - liet ik hem maar doorgaan. Toen rook ik wel dat ie echt had gemoeten voor een grote boodschap. Weer opgestaan, de schade opgeruimd en mij voorgenomen bij de volgende uitlaatronde toch iets langer buiten te blijven staan om te zien of ie misschien twee keer iets wil doen.

Een tijdje terug heb ik een oud T-shirt bij de Akitafokker achtergelaten en zij heeft dat in het nestje gelegd. Zo trekt de voor Kensho vertrouwde nestgeur in het T-shirt. Toen ik de pup heb opgehaald, heb ik het shirt weer meegenomen. Zo heeft ie nog iets vertrouwds om zich heen, want geuren zijn daarin natuurlijk erg belangrijk. Ik leg het shirt in de bench, bij de grote beer.

Het gegil houdt ineens op. Hee, negeren werkt dus toch! Blij dat de pup reageert volgens het boekje. Kensho heeft geen succes met zijn gedrag en dus dooft het uit. k val bijna in slaap totdat ik zijn silhouet voor mij zie staan. Aha! Daarom was ie stil. Hij is gewoon uitgebroken. Het gerammel van deze vasthoudende Akita pup aan de benchdeur heeft ervoor gezorgd dat de sluiting openging.

akita puppie 7 weken oud

akita puppie 7 weken oudPay it forward & deel dit met je vrienden