En wat of hoe als je d'r VIER hebt... ?

door Anneke
(Kontich (A'pen))

Honden kopiëren graag elkaars (slecht) gedrag
Of het nu een boek is of TV... Nog nergens heb ik iets praktisch ontdekt over hoe of wat je moet doen als je 4 hond(jes) hebt die je haast elk apart in de juiste banen moet houden.

Drie boomertjes en 1 yorkie, 2 teefjes & 2 reutjes (gecastreerd of course !). Niemand die erbij stilstaat dat, ondanks een redelijk goed gehoorzamen van alle 4, ze elkaar toch graag kopiëren in vooral slecht gedrag.

VoorbeeldDe Yorkie kwam 3 jaar later dan de andere 3 (een gezin van een Alfa meisje met haar "ventje" en daar dan de dochter bij). De Yorkie, agressief naar andere honden toe, heeft het asociaal gedrag van de andere 3 mee buiten proporties gebracht.

De honden simpelweg scheiden is zo simpel nietDoch zijn ze een 4-span die je moeilijk kan scheiden voor wat dan ook. Ze apart uitlaten, laat duidelijk verdriet of jaloezie zien bij de anderen; de ene meer aandacht geven dan de andere, geeft "depressieve" toestanden bij één van de anderen. En zo zijn er nog meerdere situaties.

Hierover vindt je dus nooit of nergens niets in de media. Zelfs niet als ik doe alsof ik Cecar Malone ben... Waar kan ik misschien TOCH een beetje raad of begeleiding vinden als je een "kroostrijk gezin" hebt ?

Groetjes, Anneke

Comments voor En wat of hoe als je d'r VIER hebt... ?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Hondengedragsdeskundige
door: Barbara

Beste Anneke,

Honden... soms zijn het net kinderen ;-).

Ik heb je vraag ook op Twitter uitgezet, maar tot nu toe helaas geen oplossingen. Ik denk ook dat het wat ingewikkelder ligt. Mijn advies is dat je contact zoekt met een hondengedragsdeskundige en je vraag telefonisch voorlegt.

Groetjes en succes,
Barbara

PS Je vindt er een aantal op de site in de Hondenprofessional Gids.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »