Geen Impuls Aankoop Doen

door Natasja
(Beilen (Nederland))

Hallo,


De Akita heeft mijn hart reeds 3 jaar geleden gestolen gewoon omdat ze zoo prachtig, edelwaardig, elegant,snel als een kat, sterk als een beer en fascinerend zijn..

Dit is meteen een reden dat ik hier wil vertellen dat je beter je eerst kan gaan verdiepen in de Akita. Niet alleen op papier maar ook in levende lijven omdat dit niet een Dalmatier of een Lassie hond is.

Deze hond staat nog heel dicht bij de natuur, het is en denkt soms gewoon nog als een wolf.. Daar komt bij dat je maar 2 Akita's nodig heb en je kunt een beer vangen of af slachten is maar net wat je wil?, het is een robot in luxe verpakking..

Niet iedereen is geschikt voor een Akita, en ik zou het VERSCHRIKKELIJK vinden als de Akita echt een hype word door deze film, want dit zijn honden die moeten geen hype worden.. En ik weet zeker dat als de Akita een hype word, inderdaad de dierenasiels vol komen te zitten met deze lieve hondjes, en de bijt incidenten naar baasjes heel wat vaker voorkomen doordat je niet goed omgaat met deze hond, je kunt deze hond niet gaan slaan of onverwachts in de nekvel grijpen, zijn bot afpakken, lelijk tegen je kinderen moet je helemaal niet doen met deze hond hij zal altijd voor de kids kiezen weet dat (!) of een vreemde alles laten doen met deze hond, deze hond is waardig en pikt dat niet en laat als je echt te ver ben gegaan je dat merken, en dan is het te laat..

De Akita word ook
niet gebruikt voor pakwerk doordat ze door het pak heen bijten! Dit zijn dingen die je moet weten over de Akita, nu lijkt het misschien of het een gevaarlijke hond is, maar dat is het niet, volgens mij zijn alle honden gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat...

Jaah Akita's zijn gewoon anders als Bouviers, Herders of weet ik veel wat.. Ze zijn ook slimmer, en je hebt er echt contact mee.

Sommige Akita's maken zulke geluiden dat je zou zweren dat ze hartstikke met je aan het praten zijn, ze kunnen behoorlijk eigenwijs zijn en apporteren niet zomaar, ze halen alleen wat op als hun het nut ervan in zien!(slim bekeken of niet dan?) hun lichaamstaal is afleesbaar en ze zijn zooo zoo trouw..

Maar om terug te komen op dit verhaal, ik zou het verschikkelijk vinden als er het een 101 Dalmatier effect zou hebben! Als allerlaatste zou ik u willen adviseren: Als u echt besloten hebt om een Akita aan te schaffen zou ik gaan kijken voor een American Akita, deze honden zijn makkelijker in de omgang en denken of kijken liever 3 uur naar iets voordat ze wat ondernemen, de Japanse versie (Akita Inu) is toch veel agressiever en ontoerekeningsvatbaarder! Het uiterlijk verschil is dat Amerikanen meestal wat groter zijn en Japanse echt spleetogen hebben!

Veel plezier bij deze film em denk aub na voordat u een Akita wil aanschaffen!

Groetjes Natasja en een pootje van enige echt American Akita Fudo Shin's Sera Shaina Shoila! ** Ik ben nu 8 weekjes oud en ik ben een heel mooi zwart wit teefje!**
Voor misschien informatie kunt u mij altijd e-mailen.. Graag zelfs! mango_love_you@hotmail.com

Natasja

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »