Hachi, brenger van geluk?

door Dede
(Antwerpen)

Ook wij zagen de film en waren aangenaam verrast door dit ras. Hoewel we na de dood van ons Drentje al een poosje aan het twijfelen waren om opnieuw een speelkameraadje voor onze Tibetaan in huis te halen, stond het na het bekijken van Hachi meteen vast, het zou een Japanse Akita worden!


Het voelt een beetje dubbel voor me, want hoewel voor ons ook de film doorslaggevend was voor de aanschaf van een Akita, stuit ik in mijn zoektocht naar een geschikte pup wel eens per ongeluk op een broodfokker/malafide handelaar die me dan trots weet te vertellen dat hij àl zijn Akita pups kwijt was, de dag nadat de film vertoond werd. Maar hij wil me wel op de wachtlijst zetten voor de volgende nestjes die binnen afzienbare tijd verwacht worden. NO thx...


Vaak weten die zogenaamde fokkers dan ook nog het verschil tussen een (Japanse) Akita en een American Akita (voorheen 'Great Japanese Dog') niet en proberen kopers wijs te maken dat het hem enkel in het kleurverschil zit. NIET DUS!!!

Hoewel de American Akita best wel een mooi ras zal zijn, mist die de ietwat mysterieuze blik van een èchte Akita Inu en heeft vaak meer de uitstraling van een herdershond. Wat ook begrijpelijk is, wanneer je het ontstaan van die Akita variant er op na kijkt.

Wat bezielt trouwens die kopers, wanneer die van het éne op het andere moment besluiten om een Akita (niet meteen het eerste het beste ras waar het de opvoeding betreft) in huis te halen. Over de aanschaf van een vaatwasser wordt verdikke nog langer gediscusseerd...

Ik vrees dus inderdaad dat onze brenger van geluk, voor velen van zijn soortgenoten binnen afzienbare tijd een rechtstreeks ticket naar het asiel betekent...

Voor de mensen die nog een Japanse Akita pup met stamboom weten zitten... Ik ben nog steeds op zoek naar een teefje, want nu de beslissing eenmaal genomen is, kan het me niet snel genoeg gaan ;-)

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »