Hachi is een prachtfilm, maar.....

door Lydia
(Bilthoven)

Ik heb de film 'Hachi' gezien en er van genoten! De hond houdt zich als acteur moeiteloos staande naast iemand als Richard Gere!


Maar... het gevaar schuilt er inderdaad in, dat mensen geïnspireerd door deze film overhaast een Akita pup aan gaan schaffen om al snel tot de ontdekking te komen dat je tijd en moeite in een hond moet steken en dat het niet altijd probleemloos en makkelijk gaat.

Dus een toename van Akita's in het asiel zal ongetwijfeld het gevolg zijn, net als eerder bij de Lassie's, de Boomers en de Dalmatiërs uit de film. Ik geloof dat dit in Amerika al het geval is.

Doodzonde toch dat zo'n fantastische "oerhond" als de Akita een mode-artikel zou worden met alle kwalijke gevolgen van dien?

Moeten er dan maar geen films gemaakt worden met een hond in de hoofdrol? Natuurlijk wel, maar de fokkers van zo'n ras moeten extra veel voorlichting geven aan geïnteresseerden en impuls-aankopen ontmoedigen. Dat zal dan wel weer een utopie zijn van mijn kant, want veel fokkers krijgen toch dollartekens in hun ogen.

Ik heb zelf geen Akita (is niet handig in mijn woon- en leefsituatie) maar vind het geweldig mooie honden, die meer verdienen dan in een asiel weg te kwijnen (maar dat geldt natuurlijk voor alle honden!!)

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »