Hachiko - Een beroemde Akita

Hachikõ Monogatari, het verhaal is werkelijk bitterzoet. Hachiko wachtte trouw jarenlang op een vriend, die nooit meer zou terugkomen.

Het verhaal van Hachikõ (11-10-1923 tot 3-8-1935) illustreert de trouw en de zelfstandigheid van de Akita. Hachikõ heeft een standbeeld gekregen op het station Shibuya.

De legende van Hachikõ

Wist je dat...

... het verhaal van Hachikõ is verfilmd met Richard Gere in de hoofdrol?

Iedere dag begeleidde Hachikõ zijn baasje Ueno Hidesaburo, een professor aan de universiteit van Tokio, naar het station en haalde hem daar in de middag weer op. Op een dag in 1925 kwam zijn baas 's middags niet opdagen. De professor was overleden aan een hartaanval. Hachikõ was toen pas twee jaar oud. Hachikõ bleef tot zijn dood naar het station toekomen om op zijn baas te wachten, 10 jaar lang.

Hachiko - beroemde Akita van Japan

De mensen die op het station werkten en kinderen vonden dit zo ontroerend, dat ze hem te eten gaven en hem verzorgden. De trouw en volharding van Hachikõ raakte mensen in hun hart. Er waren er die zeiden dat de hond naar het station bleef komen vanwege het voedsel dat hij daar kreeg, maar is zeer onwaarschijnlijk het geval: Hachiko kwam alleen 's avonds naar het station, precies op het tijdstip dat de trein waar gewoonlijk zijn baasje in zou zitten aankwam.

Hachikõ blijft tot de verbeelding spelen

Voor het 'Shibyu' station in Tokyo is een standbeeld voor deze supertrouwe Akita opgericht. Veel toeristen willen op de foto vereeuwigt worden bij dit symbool van volharding en loyaliteit.

Hachikõ is het onderwerp van veel kinderboeken zoals 'Hachikõ, the true story of a loyal dog' en 'Hachikõ waits') Japanse animatiefilms en speelfilms. In 1987 kwam de film 'Hachikõ Monogatari' uit die het verhaal vertelde vanaf Hachiko's geboorte tot aan zijn dood.

In het verhaal zit ook een spirituele reunie met zijn baasje, de professor. Je ziet deze in onderstaand Japans filmfragment:

Ook Hollywood ontdekte de legende van Hachikõ en heeft Richard Gere gevonden om de rol van de professor te spelen.

Japanse animatiefilm over Hachikõ

De echte õ had ook 1 omgevouwen oortje (net zoals mijn Akita Kensho toen hij nog een puppie was). In de animatiefilm is dit detail overgenomen.

Hachikõ is in 1935 overleden op het station Shibuya... daar waar hij zijn eigenaar voor het laatst zag.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »