Heel de avond blaffen door Labradoodle

door Carola
(Tilburh)

Hallo, Onze Labradoodle van 13 maanden blaft iedere avond. Eerst blafte ze alleen tegen haar spiegelbeeld in de raam, maar nu blaft ze ook elders in de kamer.

We hebben niet het idee dat ze bang is. Vaak gaat ze na een uur te hebben geblaft slapen. Je begrijpt dat we er gek van worden.

We hebben al verschillende dingen geprobeerd zoals, negeren, bij haar gaan zitten en haar gerust stellen, ze houdt dan meteen op met blaffen en wil met je spelen, na het spelen begint ze weer met blaffen.

Nu hebben we op de puppycursus geleerd dat de hond niet aangeeft wanneer het speeltijd is, dus daar zijn we mee gestopt.

Uit wanhoop worden we ook weleens boos. We zetten haar dan in het halletje. Dan houdt ze een tijdje op met blaffen. Ondertussen zijn we radeloos, we hebben geen idee waarom ze blaft, heb jij een tip voor ons?

We zijn er van overtuigd dat ze geen pijn heeft. Als we niet thuis zijn dan blaft ze niet (althans volgens de buren).

Comments voor Heel de avond blaffen door Labradoodle

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 10, 2012
stop het blaffen - tip
door: akitaliefhebber

Zou je kunnen proberen als je weet wanneer ze gaat blaffen haar voor aan te zijn door dan iets anders met de hond te gaan doen. Zo doorbreek je het patroon en ben je haar voor. Ze krijgt dan niet de gelegenheid om te gaan blaffen middels afleiding.

Bijvoorbeeld: Net voor ze begint ga je met de hond wandelen of verzin denkspelletjes (die vind je genoeg op internet).

Succes

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »