Help! Joris is een workaholic...

door Lydia
(Bilthoven)

Passie nr. 2 van onze Joris: klusjes uitvoeren in en om het huis. Hij bezigt het principe "ledigheid is des duivels oorkussen", dus als ik hem niks opdraag, dan verzint hij zelf wel wat nuttige werkzaamheden:


Van gezelschapshonden wordt niet verwacht dat ze een werkzaam leven hebben: hun "werk" bestaat uit het gezelschap houden van hun baasje, en verder niets. Geen kuddes schapen hoeden, geen drugs of explosieven opsporen op Schiphol, geen boeven pakken, geen bedrijfsterreinen bewaken, nee, gewoon gezellig bij de baas op schoot en mee gaan wandelen in het park, that's it.

Er zijn wel veel gezelschapshonden die aan agility en doggy dance doen en daar samen met hun baasje veel plezier aan beleven, maar daar blijft het voor de meeste hondjes dan bij - en daar is natuurlijk niks mis mee!

Maar uiteraard hebben wij weer zo'n type die geen genoegen neemt met zijn rol als zeer gewaardeerd gezelschap, nee, onze Joris heeft zich ontpopt als een heuse workaholic!

Wij houden hem van jongs af aan bezig met doggy dance en agility (puur recreatief hoor) en dat vindt hij hartstikke leuk, maar zijn ambities reiken verder, veel verder dan door een hoepel springen en achten lopen tussen de voeten van het vrouwtje. Joris wil graag al zijn talenten inzetten, en als wij hem niet aan het werk zetten, dan verzint hij zelf wel wat.

Zo heeft hij de taak van Hoofd Beveiliging van ons huis op zich genomen (met een enthousiasme waar wij soms wanhopig van worden)en daar houdt hij zich 24/7 mee bezig, maar schijnbaar is dat voor hem nog niet voldoende. Hij is constant
op zoek naar zinvol werk, zo blijkt nu. Wij zijn nog te naïef om de gevolgen van onze eigen werkzaamheden in en om het huis in te schatten voor de arbeidsijver van onze Joris.

Neem nou afgelopen zondag: we zaten buiten en keken om ons heen in ons tuintje. De waterplanten in ons vijvertje begonnen nogal te woekeren en moesten dus wat uitgedund worden. Joris en Velvet lagen op het terras te zonnebaden, maar Joris keek opmerkzaam toe terwijl wij enkele slierten waterpest uit de groene soep trokken.

Jawel hoor, toen we vonden dat het zo genoeg was en voldaan met een kopje thee in de tuinstoelen gingen zitten, slenterde hij quasi-nonchalant naar de vijverrand en greep een sliert waterpest tussen zijn tanden. Een korte ruk, en de sliert belandde op het terras, bij de slierten die wij er al uit hadden gehaald. Joris keek achterom, en was tevreden met het resultaat.

Een volgende sliert, en nog een... Na een uurtje had hij diverse slierten in zijn haren hangen, en het water droop van zijn kaken. Velvet keek intussen verbijsterd toe. "Die knakker is overdreven bezig zeg", zag je hem denken. Ja Velvet, je hebt gelijk. Joris is een workaholic!

De volgende ochtend vonden we een stapeltje visitekaartjes bij onze printer: "Powderpuff Workpower", stond er als titel. En daaronder, in sierlijke cursieve lettertjes: "vijveronderhoud en pool cleaning. Redelijke tarieven. Voor informatie belt u Joris", met als laatste regel ons telefoonnummer. We keken verbijsterd. Hij heeft er weer een hobby bij, verzuchtten we.

Joris Hoofd Beveiliging, Joris Vijveronderhoud en Poolcleaning, waar gaat dit eindigen? Joris de Workaholic kunnen we beter zeggen!

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar De passie van jouw hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »