het continue blaffen als ze alleen is

door Denise
(Rotterdam)

Sheltie Bordercollie kruising

Sheltie Bordercollie kruising

Mijn hond Sasha is een kruising Sheltie - Bordercollie. Ze is 2 februari dit jaar geboren en dus is ze vier maanden.


Wanneer ik weg ga (nooit langer dan 3 uur) zet ik haar in de bench met een bakje water wat ik op hang in het ijzerwerk. Daarna doe ik een donkere doek over haar bench heen omdat ze anders zodra je de deur achter je dicht doet blaft, zo blijft ze rustig dacht ik.

Als ik thuis kom, ik haar bedje drijf nat omdat ze dr waterbakje om gooit. En de buurman klaagt omdat ze langer dan een uur bleef blaffen. Voortaan bind ik het bakje vast met een ijzerdraadje maar dat neemt het probleem nog niet weg.

Ik wil er alles aan doen om dit te voorkomen anders ben ik bang dat mijn vriend haar weg wil doen. En dat zou mijn hart breken dus please help ons.

Comments voor het continue blaffen als ze alleen is

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Sep 28, 2012
Denise voor Sheltie - bench aanleren in stapjes
door: karin

Probeer eens op te bouwen terwijl je thuis bent. Dus zelfde discipline. Je doet haar in de bench. Deurtje eerst open met haar drink bakje. Niet een doek erover. Wen haar aan de bench ook als je niet weg gaat. Je loopt een andere ruimte in en na even kom je weer terug. De tijd dat je wegblijft oprekken. Dan leert ze dat de bench niet betekent dat je weggaat. Dan met deurtje dicht. etc. Pas terugkomen als ze NIET blaft. Anders blijft ze je 'roepen' en denkt ze dat het effect heeft als ze blaft. En beloon goed gedrag/negeer slecht gedrag. In de opbouw naar buiten gaan en snel weer terugkomen. Ik deed dat altijd met mijn hond in een hotel. Zette haar op de kamer. En kwam heel snel weer terug. Na een aantal keer went ze er aan dat je snel terug komt. En dan kun je langer wegblijven.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »