Hoe krijg ik onze hond het blaffen afgeleerd?

door July
(Gelderland)

Onze hond was een zwervertje uit het buitenland. Hij is er nu net 2 maanden, maar blaft veel wanneer we weg zijn, terwijl hij niet overdreven lang alleen zit, aangezien ik alleen 4 ochtenden werk. De buren klagen (maar die klagen al snel).


We hebben het alleen zijn opgebouwd, 10 min, half uurtje, uurtje, enz. Hij heeft een Kong met koekjes die hij krijgt als afleiding, want hij is gek op eten, maar zodra hij alleen zit, kijkt hij er niet naar om.
Speeltjes kijkt hij op zo'n moment niet naar om. We nemen geen afscheid van hem als we weg gaan en wachten met groeten als we thuis komen. Hij is 2 keer uitgelaten voordat hij alleen is, echter heeft hij een bekkenbreuk in het buitenland opgelopen, dit is niet goed genezen en we mogen niet intensief met hem wanden en spelen want dan krijgt hij daar last van. Hij kan dus ook niet echt zijn energie kwijt. Vernielzuchtig is hij niet, maar hij loopt wel eens wat om.

Het probleem is het blaffen. Wie heeft er een briljant, het liefst ook een pijnloos idee?

Comments voor Hoe krijg ik onze hond het blaffen afgeleerd?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 24, 2014
Zet een camera neer! Vraag een second opinion.
door: Lydia

Dag July,

Weet je zeker dat jouw hondje de hele tijd blaft als hij alleen is? Of heb je deze informatie alleen van je klagende buren? Ik heb nl. meegemaakt dat een buurvrouw van mij boos bij mij aan de deur stond met de mededeling dat mijn hondje altijd aan één stuk door aan het blaffen was als ik niet thuis was. Ze dreigde zelfs met de politie en gooide stenen tegen mijn poort aan (alsof hij daardoor zou ophouden met blaffen!)

Ik heb toen bij het weggaan een camera neergezet (prettig dat je tegenwoordig je laptop of tablet als camera neer kunt zetten) en wat bleek? Hij blafte hooguit 5 minuten, daarna was hij stil totdat ik weer thuis kwam.

Ik heb ook bij andere mensen in de straat nagevraagd of ze last hadden van mijn hondje. Niemand had er moeite mee dat mijn hondje even aansloeg als de postbode langs kwam en verder hoorden ze hem eigenlijk nooit blaffen. De klacht van die ene buurvrouw was dus zwaar overdreven.

Ik zou je aanraden om ook eens een camera neer te zetten als je weg gaat, dan krijg je tenminste een objectief beeld van wat er nou echt gebeurt.

En als blijkt dat je hondje echt de hele tijd blaft als je er niet bent, dan kun je een goede gedragstherapeut om hulp vragen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Veel succes!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »