Hoe leer ik na lange tijd het blaffen van mijn oudere hond af?

door Bianca
(ijsselstein)

Er komen bij ons veel mensen over de vloer, op sommige dagen als er wat afgesproken is, bijvoorbeeld bij verjaardag of een gewoon gezellig samenzijn, zelfs om de 5 a 10 minuten dat er dan iemand binnenkomt.

Telkens wanneer er dan iemand binnen komt begint de oudste hond (Maltezer van bijna 11) intensief met een schelle enthousiaste toon te blaffen. Ze negeert hierbij gewoon onze commandos van stil en gaat net zo lang door tot ze aandacht krijgt.

Negeren helpt ook niet trouwens.

Het is misschien raar maar wij worden dit na 11 jaar toch wel zat, zeker omdat wij er sinds kort (bijna 2 jaar) een hondje bij hebben en die wordt super nerveus van haar geblaf...

Het is niet iets van de laatste tijd omdat er nou een nieuwe bij is, ze doet dit al jaren en we hebben al vanalles geprobeerd om het af te leren. Mijn intensie was dus ook om een blafband met geur aan te schaffen. Maar na het lezen van al deze verhalen op deze site wacht ik nog heel even.

Misschien heeft u een andere oplossing er voor..

Comments voor Hoe leer ik na lange tijd het blaffen van mijn oudere hond af?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 17, 2013
zoek hulp!
door: Lydia

Bianca, dit is niet iets wat je snel even oplost, je hebt ook al van alles geprobeerd. Zoek professionele hulp van een goede gedragstherapeut, dan heb je m.i. de beste kans van slagen. En verwacht geen wonderen: oude gewoontes zijn heel moeilijk af te leren. Anti-blafbanden zijn al helemaal geen oplossing, daarvan wordt je hond alleen maar bang en kan het van kwaad naar erger worden. Dus zoek een goede therapeut om je te helpen met dit probleem.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »