Hoe stop ik het blaffen van mijn hond met verlatingsangst? Ik heb zelfs een blaf band overwogen maar dat voelt niet goed

door Lisette
(drachten)

Mijn hond heet Tygo, het is een Boomer reu van 9 jaar.


Eind september heb ik Dewi van bijna 12 jaar vanwege ziekte moeten laten inslapen. Hierdoor heeft Tygo verlatingsangst opgelopen hij kan niet meer alleen thuis zijn. Omdat hij van pup af aan altijd bij Dewi is geweest doet hij denk ik zo.

Hij blaft en jankt de hele dag van het moment dat wij weg zijn tot we weer thuis komen. Hij was er zelfs schor van dit heeft uiteraard geleid tot grote ergernissen van de buren. Even is er begrip en daarna weer over tot de orde van de dag en rust.

We zijn met de bench aan het trainen maar dit vergt veel tijd en geduld. Hij heeft aan de homeopatische middelen gezeten zonder het gewenste resultaat. Ook heb ik een kalmeringstablet van de dierenarts gehad.

Om verdere ellende met de buren te voorkomen neem ik HEM nu maar mee naar mijn werk maar dit kan niet zo blijven. Ik weet dus niet goed wat ik hiermee moet heb heel internet afgespeurd naar tips, adviezen en ervaringen maar heb helaas niets kunnen vinden hierover.

Hopelijk krijg ik door het plaatsen van dit verhaal van Tygo nog eens de gouden tip binnen die hem maar ook ons kan helpen.

Groeten Lisette

Comments voor Hoe stop ik het blaffen van mijn hond met verlatingsangst? Ik heb zelfs een blaf band overwogen maar dat voelt niet goed

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 21, 2011
stoppen met blaffen
door: inge

zoek een goede gedragstherapeut die kan je bij staan met goede adviezen, geen blafband bij angstige honden gebruiken dit werkt averechts.
Kijk eens bij tinley gedragstherapeuten, dit zou ik zeker proberen.
ik heb hier net de algemene cursus gevolgd voor instructeur en hier veel geleerd over gedrag dus nogmaals ga naar een goede gedragstherapeut.
en je zult het met kleine stapjes op moeten bouwen dus de vrije dagen die je hebt probeer dan ook met hele kleine stapjes je hond laten leren alleen te zijn.

veel succes

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »