Hoeveel beweging geven jullie in de praktijk aan je Akita ?

door worteltje
(Turnhout)

Er word geschreven dat honden en ook een Akita veel beweging nodig hebben. Hoe ziet veel beweging er in de praktijk nu eigenlijk uit?

Hoe ziet jullie dagelijkse routine eruit ?

Wat is echt het minimum en is er ook een maximum ?

Comments voor Hoeveel beweging geven jullie in de praktijk aan je Akita ?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Wandelschema voor een Akita
door: Barbara

Dit is het wandelschema waarmee mijn Akita groot is geworden. Ik heb het toen opgeschreven als leidraad voor zijn logeeradres, vandaar dat ik het er zo bij kan halen:

7:30 uur ochtendwandeling van circa 30-60 min
17:00 uur avondwandeling van 30-60 min
24:00 'voor het slapen gaan'-wandeling 15 min
Dit is een minimumfrequentie, dus het kan altijd meer of langer wat Kensho betreft, behalve als het regent dan doe je hem daar geen plezier mee.

Genoemde tijden zijn plusminus. Kensho kan niet klokkijken. Plassen kan ie echter altijd wel en voor de grote boodschap geldt dat ie die 1 of 2 keer per dag doet.

Alternatieven:

samen rennen (laat Kensho alleen draven, want gaat ie in galop dan wordt ie te enthousiast en kun je pootje gelapt worden en dat is niet zonder gevaar, ook gaat ie al snel te hard in galop en houd je hem niet meer bij).

Inmiddels is Kensho alweer 7 jaar. We lopen nu geregeld ook korter met hem dan een half uur per keer (in de weekenden soms weer langer). Waarom korter? Omdat hij zelf aangeeft er niet altijd zin in te hebben. Dan laat hij gewoon weten dat hij de korte route wil hebben. Thuis wil ie dan vaak nog wel samen spelen. De afstanden of minuten zijn dus geen moeten. We gaan "met de flow". Kortom... kijk ook naar je hond en waar hij of zij behoefte aan heeft (niet dat we hem altijd zijn zin geven hoor, maar we kijken wel naar wat ie aangeeft).

In het begin loop je vaker en korter, want puppies hebben nog geen conditie om lang te lopen. Wordt je hond ouder dan loop je ook korter. Zorg wel dat ie conditie houdt... even naar het uitlaatveldje en terug is iets dat we nooit hebben gedaan. Ook niet als het koud is en/of regent.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »