Hond begint om 6 uur vanuit de bench te blaffen. Wat te doen?

door Tineke
(Friesland)

Hoe leer ik mijn hond het blaffen af?

's Morgen 6 uur / half 7 dan vind hij het welletjes in de bench. Hij begint te blaffen tot ik beneden ben.

Ik wil geen klachten van de buren. Mijn andere hond begint daardoor te huilen als een wolf wat hij nog nooit gedaan heeft voordat de andere blaffende hond kwam.

Help! Wie heeft tips of oplossingen?

Comments voor Hond begint om 6 uur vanuit de bench te blaffen. Wat te doen?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 16, 2017
Wekgedrag van Nona
door: Anonymous

Nona is een cocker spaniël van 6 jaar. Zij vindt het doodleuk om ons elke ochtend om vijf uur wakker te blaffen.
Wij hebben geprobeerd om vroeger op te staan en haar voor te zijn. Dat lukt enkele dagen. Maar dan blaft ze gewoon vroeger (4 uur). De lokatie speelt geen rol, thuis op vakantie, week weekend...
Ze slaapt in haar bench die open staat. Ze kan vrij rond lopen.
Dit blafgedrag heeft ze als pup nooit gehad.
Heeft iemend een oplossing
Alvast bedankt.

Nov 05, 2014
kijk eens langs twee kanten
door: Anonymous

Extra informatie zou inderdaad gewenst zijn in deze casus.
Maar toch vind ik het heel jammer om hier al meteen maar van één kant te horen spreken. Zonder achtergrondinformatie...
Wat als de vrouw de hond in een bench moet steken omdat hij anders heel het interieur sloopt,...
En daarenboven denk ik dat het voor elke hond een meerwaarde is om zich goed te leren voelen in zaken zoals een bench. Want ook de koffer van je auto is nu eenmaal een kleinere ruimte waar hij toch rust in moest leren vinden. Niet in elke situatie is er een zee aan ruimte om je eigen plekje te vinden.

Voor mij is het om te beginnen zeker eerst de leeftijd van de hond die mijn advies zou bepalen.
Gaat dit over een zeer jonge hond, dus slechts enkele maanden oud, dan vrees ik dat je je wekker inderdaad gaat moeten zetten voor 6u.
Waarschijnlijk kan hij/zij zich dan nog niet lang genoeg ophouden.
Je kan de hond dan even buiten laten en desnoods nadien terug even in de bench tot wanneer jij uit je bed komt.
Bij pups van 7weken sta ik ook 2x per nacht op om ze uit te laten.

En wanneer ze het moeilijk hebben om rustig in de bench te zijn dan start ik met pups ook met de bench naast mijn bed zodat ik kan laten horen dat ik er ben en vergroot dan steeds de afstand, tot ze beneden staan en ik boven slaap.
Maar ik verwacht niet dat dit hier het probleem is aangezien de hond eigen heel de nacht stil is in de bench... voor mij is enkel dit feit al voldoende om te weten dat de hond gerust is in de bench. Anders zijn ze geen hele nacht stil, weer daar maar zeker van.
Je zou ook eens moeten kijken of dit ongeveer overeen komt met het opkomen van de zon bijvoorbeeld, dan kan het afdekken van de bench ook een oplossing zijn.
Maar het kan evengoed je buur zijn die op dat uur vertrekt waar hij op reageert, dat zou je dan eens moeten uitzoeken ;-)

Sep 06, 2014
Verouderde zienswijzen in hondenopvoeding en -training
door: Barbara

Dank je wel Lydia dat je dat weer eventjes aanstipt. Het is inderdaad zo dat er nogal wat is veranderd in hondenopvoeding en hondentraining. Als ik kijk naar hoe ik vroeger les kreeg en hoe de lessen nu zijn. Dezelfde hondentrainers leggen nu uit dat het anders moet dan eerst op basis van nieuwe inzichten in hondengedrag.

Ik heb er eerder over geschreven: de grondlegger van de dominantietheorie heeft zijn eigen theorie weerlegt. Nu heeft hij het maar druk om dat de wereld te vertellen.

Vroeger zei men: "Je hond mag niet in de slaapkamer slapen en helemaal niet op bed. Hij moet in de bench, want hij is een hond".

Nu zeggen ze: "Het is veel beter voor de binding tussen jou en je pup als het beestje op bed mag slapen". en "De hond mag ook gerust op de bank".

De oude regels hebben we hier ook losgelaten. Eigenlijk al voordat we de nieuwe regels hoorden, want ook dat zijn maar weer regels. Kijk gewoon naar je eigen hondje. Die van ons doet het juist beter als hij wat meer privileges krijgt. Ook kan hij beter "zijn taak" uitvoeren als hij op bed of op de drempel van de slaapkamer slaapt dan wanneer hij in een bench zou slapen. Nu kan hij ingrijpen als het nodig is. En reken maar dat hij dat doet. Als mij eens 'au' hoort roepen, komt hij er altijd gelijk aan. Stel je voor dat ie in een bench zou zitten. Heeft niemand wat aan.

Sep 06, 2014
Blaffen in de bench
door: Lydia

Waarom moet je hond persé in een bench de nacht doorbrengen? Omdat wij als hondeneigenaren nou eenmaal uit boekjes en advies van anderen denken dat dit nodig is?

Toen ik mijn hondje als pup van 5 maanden kreeg, deed ik hem 's nachts ook in een bench, omdat ik meende dat het zo hoorde. Ik ben daar al heel snel van afgestapt. In de bench was hij veel onrustiger, eerder geneigd om te piepen en te blaffen dan buiten de bench. Nu slaapt hij los in mijn slaapkamer, op een groot hondenkussen naast mijn bed. Geen centje pijn meer. Ik slaap, hij slaapt ook. Als ik 's ochtends om 7.00 uur op sta, dan blijft hij gewoon liggen, kijkt mij even slaperig aan en stopt dan zijn snuit weer tussen zijn poten. Hij vindt 7.00 uur veel te vroeg om op te staan en komt pas om 8.30 uur de trap afgelopen, omdat hij mij beneden hoort met schoenen, jas en riem: tijd om uit te gaan. Ook met mijn 2e hond, die ik kreeg toen de 1e een jaar oud was, ben ik in no time afgestapt van de bench. Ook hij slaapt veel rustiger en veel beter als hij gewoon op zijn eigen poef op mijn slaapkamer ligt. Soms hoor ik hem 's nachts de trap aflopen om via het kattenluik in de achterdeur even naar buiten te gaan om een plasje te doen. Geruisloos komt hij weer terug naar boven en springt weer op zijn poef om verder te slapen.

Ook als ik overdag de deur uit moet, gaan mijn hondjes niet in een bench. Ze kunnen liggen waar ze willen, op de bank of op de stoel, in hun mandjes of in de kattenklimpaal, en ze hebben nog nooit iets kapot gemaakt. Voor veel mensen en honden kan een bench een uitkomst zijn, maar alleen als de hond zich daar echt veilig en geborgen voelt. Maar er zijn m.i. genoeg honden die zich buiten een bench veel relaxter en gelukkiger voelen. Je zou eens kunnen uitproberen of dat voor jouw hond ook geldt. Hij blaft volgens mij omdat hij het na zoveel uur in de bench zat is en er graag uit wil. Dat je andere hond gaat janken als zijn maatje blaft, vind ik niks gek. Met zijn gejank probeert hij zijn roedel (jou dus) bij elkaar te roepen omdat hij dat geblaf verontrustend vindt, hij roept jou erbij om het op te lossen.......

Probeer het eens zonder bench is mijn advies, geef je honden de ruimte om hun eigen plekje te vinden, ook 's nachts. En niet bang zijn dat je hond probeert om de baas te gaan spelen als hij bij je op de slaapkamer zou mogen slapen. Die theorie is allang achterhaald. De fysieke nabijheid van baas of vrouwtje (jij in je bed, je hond in een mand vlakbij) is voor de meeste honden al genoeg om rustig te blijven. En als je hond relaxed is, dan ben jij het ook!

Ik wens je veel succes!

Sep 05, 2014
Turid Rugaas' boeken
door: Vervolg

....

Sep 05, 2014
Wat is de oorzaak van het blaffen?
door: Barbara

Hoi Tineke,

Laat ik even voorop stellen dat ik geen gedragstherapeut ben. Ik kan mij wel voorstellen dat als zo iemand jouw vraag hier tegenkomt er meer informatie nodig is om je tips te kunnen geven.

Het is niet duidelijk waarom jouw hond blaft? Wat de voorgeschiedenis is van jouw hond? Is het een puppie of een oudere hond?

Stel het is een puppie. Je zou dan moeten proberen het blaffen voor te zijn. Toen mijn hond jong was stond de wekker nog heel wat vroeger en zorgde ik dat we om 6:30 buiten stonden. Nu kan het allemaal wat later.

Ook blafte en gilde mijn hond als hij te lang in de bench zat. Na lang toch proberen heb ik hem er maar uitgelaten. Hij heeft nooit iets gesloopt en het was dus eigenlijk ook niet nodig dat hij opgesloten zou zijn in de bench. Het voorkwam ook dat hij nog blafte als hij er te lang in zat. Buiten de bench had hij een stuk meer geduld.

Zo kun je dus ook zelf gaan kijken wat speelt en als je meer details hebt kun je die hieronder toevoegen.

Ook vind je veel informatie over blaffen in het boekje van Turid Rugaas.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »