hond jankt bij alleen thuis zijn - weet niet of dit zo is

door Caroline
(Amersfoort)

Hallo

Ik ben een allenstaande vrouw van 49 jaar. Sinds juni 2010 heb ik een reu kruising tussen Herder/Labrador, geb. 26-04-2010. Het is een schat van een hond maar echt luisteren doet hij niet.

Nu heb ik in het begin toen ik de hond had iedere keer de hond met 1 tot 2 uurtjes alleen gelaten om te wennen. Mijn beneden buurvrouw merkte dit op en zei: "je mag een jonge hond nooit alleen thuis laten". Ook zei zij tegen mij: "ik hoor de hond nooit, je geeft hem toch geen slaapmiddel?"

Om van het gezeur met de buren af te zijn heb ik de hond voor op de fiets in een mand meegenomen zolang hij daar in paste.

Na verloop van tijd werd hij te groot hiervoor en kon ik hem als nog niet meenemen waardoor ik weer de hond met tussenposes van 1 tot 2 uur alleen moest laten.

De hond had de commando's; zit, hier, af snel door. Maar ik weet dus niet of de hond jankt als hij alleen thuis is. Ook trekt hij bij mij aan de riem dan zeggen omstanders weer tegen mij: "Dit ligt aan je eigen, de hond moet jou niet uitlaten maar jij de hond.".

Ook denkt hij regelmatig zijn poot niet op te hoeven tillen bij het plassen en doet dit tegen zijn voor poten. Als een ander persoon met de hond loopt dan trekt de hond niet zo erg.

Mijn vraag is wat doe ik verkeerd? hij denkt trouwens ook dat hij een schoothondje is

Caroline

Comments voor hond jankt bij alleen thuis zijn - weet niet of dit zo is

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 20, 2015
Hond jankt - Werkt Adaptil?
door: caroline

Hallo met Caroline uit Amersfoort

Ik heb mijn mobiele telefoon [die op kan nemen even neer gelegt] inderdaad de hond dribbelt ongeveer 20 minuten heen en weer en dan gaat bij hem het alarm af, nu heb ik sinds 2 weken een adaptil verstuiver, halsband en als ik weg ga krijgt de hond 2 tabletten [dit moet 2 uur voor ik weg ga].

Nu kan ik van wegen de kosten van deze producten, geen voicerecorder aanschaffen om te horen of hij nog jankt. Het opnemen van mijn mobiel stopt zodra er op deze mobiel gebelt wordt.

Wie weet of Adaptil werkt?

groet Caroline

Jan 19, 2015
bedankt
door: caroline

Hartelijk bedankt voor de tip. De buurvrouw probeert alles op alles te zetten dat ik mijn trouwe viervoeter kwijt raak.

Toen ik de hond aanschafte dacht ik: "Laat ik de eer aan me eigen houden en het hondje voorstellen aan de buurvrouw". Ze pakte de hond gelijk aan en zei: "Dit is een leuk speelkameraadje voor mijn honden".

Ik kreeg mijn hond gewoon niet terug! Toen heb ik mijn hond bij haar uit de tuin gehaald, wat kwaad bloed zette.

Ze beloofde mij dat zij er alles aan zou doen dat ik de hond kwijt zou raken.

Dit speelt in juni trouwens al 9 jaar (zolang ik er woon). De ellende begon de dag dat ik daar kwam wonen. Dit is een buurvrouw die s' nachts tussen 3-4 uur met de brievenbus kleppert: heb je wijn in huis.

Ik heb haar te kennen gegeven dat ik niet drink. Dit nam ze niet aan en sindsdien wordt van mij en mijn dieren het leven zuur gemaakt.

Jan 19, 2015
luister naar jezelf, niet naar je buren
door: Lydia

Er is een simpele manier om erachter te komen of je hond blaft als hij alleen thuis is: zet een cameraatje neer als je weggaat.

Ik gebruik daarvoor mijn laptop, daar zit een webcam op en die zet ik gewoon aan. Dan zie je bij thuiskomst wat er tijdens jouw afwezigheid is gebeurd.

Als je geen pc met webcam hebt, kun je ook een voicerecordertje neerleggen om geluiden te registreren. Ik denk dat je er juist heel verstandig aan deed om je hond van meet af aan te laten wennen om een uurtje alleen te zijn, dat je buurvrouw er anders over denkt nou jammer dan, ik zou zeggen luister naar jezelf en niet naar je buurvrouw!

Voor het trekken aan de riem zou ik je het boekje van Turid Rugaas aanraden, (Help, mijn hond trekt). Zij geeft hele goede tips om hier mee om te gaan en leert je stapsgewijs hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond rustig naast je meeloopt zonder te trekken. Hierbij gaat ze uit van de positieve, hondvriendelijke trainingsmethode.

Succes!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »