hond opspringen afleren

door Carla Jansen
(Zeist, Nederland)

Als er iemand binnen komt dan springt mijn hond van blijdschap tegen de persoon op. Dat wil ik haar heel graag afleren.


Ook als ik visite heb dan wil ze de volle aandacht en als ik dan zeg "genoeg" dan blijft ze doorgaan.

Antwoord van Barbara:

Als pup deed mijn Akita dat ook: tegen bezoek opspringen. Ik heb hem dat toen afgeleerd door samen met Angelique te werken. Zij ging steeds naar buiten en drukte op de bel. Ik liet haar dan binnen en Kensho deed zijn gebruikelijke begroetingsact... blij tegen haar opspringen.

Het is heel moeilijk om dat af te leren, want tenslotte doet zo'n hondje dat uit blijdschap. Bezoek is ook zooo leuk! En zeker van bekenden.

Wat we hebben gedaan is hem steeds negeren. En eerst mij (de gastvrouw) begroeten. Pas daarna - en als Kensho rustig was - werd hij begroet en kreeg hij aandacht. Het gedrag dooft dan uit, omdat hij er geen succes meer mee heeft.

Hoe het nu gaat?

Tja, ik heb het niet volgehouden. Die blijdschap is leuk om te zien. Mensen die het niet willen vertel ik nog steeds om hem te negeren. En wat ook helpt is dit:

Als je niet wilt dat hij tegen je opspringt zeg ik altijd "buk een beetje, want hij is bijziend en wil je graag zien". Beetje raar misschien, maar het werkt wel! Zo hoeft hij dus niet genegeerd te worden en wordt er ook niemand besprongen.

Wil je liever de officiele en professionele manier leren en je hond het opspringen afleren? Vul dan het contactformulier in van Angelique.

Comments voor hond opspringen afleren

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doberman afleren opspringen
door: Anonymous

Hallo,

Onze Dobermann vroeger deed dat ook. Zeker niet meer leuk als ze natte poten hebben.

Ik heb haar dat gemakkelijk kunnen afleren door haar op commando te leren om tegen mij op te springen. En dus leerde ik haar ook wanneer dat ze terug omlaag moest.

Dus als ze weer eens in volle blijdschap op mijn aan gerend kwam en ze wou springen van blijdschap deed ik het teken dat omlaag gaan was. Zeker het proberen waard.

Succes!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »