Je moet een grote tuin hebben voor je hond, toch?

Een hond in een flat is zielig dus je hond in de tuin is goed? Er wordt weleens gedacht dat hoe groter je tuin, hoe beter dat is voor je hond.

Japanse Akita Inu rennend in de tuin

Het is dus niet waar! Honden zijn roedeldieren en uiteindelijk zijn ze het liefst bij jou; bij de baas!

Akita hond in tuin wil naar binnen Kensho wil naar binnen

Wanneer je een hond de keuze laat: als gezinslid bij de rest van het gezin binnen of als hond in de tuin, zal hij de meeste keren kiezen om naar binnen te komen.

Eenmaal binnen zul je ook merken dat je hond jouw gezelschap opzoekt. Heb je een huis met meerdere verdiepingen, dan zal hij niet snel op een andere verdieping zijn dan jij. Sterker nog, hij zal in dezelfde kamer zijn en dichtbij zijn baas in de buurt.

Op de foto zie je Kensho die naar binnen wilt en mij behoorlijk afleid. Om hem niet direct van dienst te zijn (hij moet ook leren dat ie niet altijd bij mij kan zijn), heb ik het rolgordijn maar omlaag gedaan. Het motregent, maar hij heeft een mooi hondenhok om in te liggen.

Hondenhok in de tuin - altijd een schuilplaats

Maar met een grote tuin krijgt hij toch lekker veel beweging

Mensen gaan uit zichzelf trainen voor een marathon of doen aan lichaamsbeweging op een crosstrainer in de sportschool. Een hond denkt niet zo! Zij gaan niet uit zichzelf rondjes rennen in de tuin. Je zult met hem samen moeten zorgen dat ie zijn beweging krijgt, door te wandelen of hem met soortgenoten te laten spelen waar dat veilig kan. Bijkomend voordeel daarvan is dat de band tussen jou en je hond beter wordt.

Hond in de tuin met kat samen Wanneer de zon schijnt ligt Kensho graag in de tuin; samen met Tommie

Kortom, je hond zal een grote tuin wel leuk vinden. Voor zijn geluk is samen actief zijn buiten en gezelschap vinden bij het gezin belangrijker.

Akita Kensho met kat Tommie samen in de werkkamer Kensho ligt naast Tommie op het kleedje in mijn werkkamer

"If your dog is getting fat,
you're not getting enough exercise".


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »