hond + werk = ?

door Fabio
(Brecht, antwerpen, belgië)

Wat als je overdag niet thuis bent, want ik ben van half 8 tot 16u niet thuis, is dat schadelijk voor de opvoeding van de hond?


Antwoord van Barbara:

Met een puppie starten gaat in jouw geval niet, maar misschien kun je kijken of je een wat oudere hond uit het asiel treft die dit al gewend was vroeger.

Let wel... een hond is een roedeldier wat betekent dat alleen zijn onnatuurlijk voor ze is. Een hond vind het niet leuk, maar kan het wel leren accepteren.

Zelf heb ik ook een hond moeten combineren met werk, maar dan ging ik in de lunchpauze naar huis om hem uit te laten. Zo was ie in blokjes van 4 uur alleen.

Daarna kreeg ik ander werk, maar kon ik overeen komen dat hij mee mocht naar het werk. Hij zat bij meetings, ging mee naar bedrijfsborrels en zelfs mee naar restaurants als we na het werk met zijn allen uit eten gingen. Geen probleem. In de meeste restaurants mocht hij gewoon mee naar binnen.

Inmiddels werk ik voor mezelf, dus is ie zelden nog alleen. Dat is de meest ideale situatie. Inmiddels is ie nu ook dit weer gewend.

Je kunt ook kijken naar hondenopvangplekken, want die zijn er - net zoals voor kinderen - althans in Nederland. En natuurlijk een hondenuitlaatservice kan ook. Die komen je hond dan ophalen en nemen hem bijvoorbeeld lekker mee naar het bos. Moet je hond wel het type naar zijn en bij het groepje passen, maar daar kom je wel achter in de intake.

Kortom, niet ideaal maar je moet even gaan kijken hoe en of je het kan inpassen op een manier die goed is voor de hond.

Comments voor hond + werk = ?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

De juiste hond kiezen bij jou vrije tijds activiteiten
door: Oona

Inderdaad geldt dit voor elke hond dat die het liefste tijd door brengt met zijn baas. Als je dit kunt bieden kun je een hele fijne band krijgen met je hond.

Probeer goed te kijken hoe je dagelijkse leven er nu uit ziet en is het mogelijk dat jij je hond mee op pad neemt naar de plaatsen waar je nu al veel komt. Is je hond hier niet welkom bedenk dan of jij je gewoontes zou willen aanpassen indien nodig.

Maar het moet ook haalbaar blijven voor jezelf. Je hond zal je nemen hoe je echt bent. Als jij je anders gaat opstellen dan wie je eigenlijk bent gaat het toch sowieso niet werken. Ze voelen feilloos aan of je iets tegen je zin doet of niet.

En bij het op pad gaan met je hond kan ook de keuze beïnvloed worden van het ras dat je gaat kiezen. Vind je hele hevige loperige, hyper, honden erg leuk . Dit lijkt mij niet altijd even praktisch wanneer je op pad gaat. Maar dit is natuurlijk persoonsgebonden. Maar je kunt het in je achterhoofd houden.

Veel succes met je beslissing denk er goed over na beter wat te lang dan te overhaast. En dan komt het wel goed.

elke hond is anders maar.....
door: Lydia

Een hond is toch in de 1e plaats hond, of het nou een Deense Dog of een Chihuahua is. En een hond wil niet de hele dag alleen thuis zitten. Daar wordt hij doodongelukkig van. En je kunt hem best wel leren om een paar uurtjes alleen te blijven - de ene hond wat makkelijker dan de andere - maar over het algemeen gaat een full time baan niet goed samen met het hebben van een hond, en al zeker geen pup. Het "oplossen" van het probleem van het alleen zijn door het inschakelen van een uitlaatservice o.i.d. is slechts een tijdelijke noodoplossing. Dus Fabio, wacht met het aanschaffen van een hond totdat je meer tijd hebt en je zelf ook volop kunt genieten van je hond. Dat is voor zowel jou als de hond het beste!

Akitapup
door: Barbar

Juist een Akita is ontzettend op zijn baasje gericht. Kijk maar naar Hachi, de film die dit illustreert en het is ook zo. Het liefste wat een Akita doet is niet met een bal spelen, niet met een bot aan de slag, maar..... mee met de baas. Daarmee doe je een Akita - en volgens mij geldt dat voor elke hond - het meeste plezier.

Vraag je af of je een hond dat kan geven wat hij nodig heeft en of ie op dit moment in je leven past. Ben je bereid aanpassingen te doen in je leven voor hem? En zo niet - even goede vrienden - maar dan is een hond wellicht niet de beste match qua huisdier voor je.

vraagje
door: lisa

is dit dan niet voor elke hond anders want ik zou dan liefst een akitapup willen?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »