Honden blaffen naar de buren. Hoe verhelp ik dat?

door Kim

Ik woon in een rijhuis en heb 1 Duitse Herder, gecastreerde reu van 3jaar en een Labrador gesteriliseerd teefje van 4j1/2, beide uit het asiel. Ik heb een tuin van +/- 600 m² dus ruimte genoeg. Ik ga zo'n 4 keer per week 1,5 uur wandelen in een natuurgebied waar ze kunnen snuffelen en zwemmen. Het zijn brave beestjes.

Mijn probleem is dat ze blaffen wanneer de buren in hun tuin lopen. Eerst was er een draadomheining daar hebben we nu een antidoorkijkdoek langs gedaan maar de Duitse Herder kan er nog nipt over kijken.

Als hij de buurman en zijn zoontje hoort gaat hij als een gek tekeer om hem te zien en dan blaft hij enorm. Dat buurjongetje kwam hier vroeger veel spelen met onze honden maar dat mag nu niet meer van de buren omdat ze denken dat hij naar hem blaft om te komen spelen. Maar hij blijft dus wel blaffen!!

Aan de andere zijde van mijn tuin is er een gewone draadomheining en die buren hebben nu een kippenren gemaakt (ik heb zelf ook kippen die lopen los tussen de honden), maar telkens wanneer mijn buren naar die kippen komen blaffen mijn honden!!!

Ze willen duidelijk ook aandacht van die buren!!!

Ik ben veel met hen bezig in de tuin; spelen, kammen en knuffelen. In de winter is er geen enkel probleem want dan komen mijn buren bijna nooit buiten maar nu het mooi weer wordt is er al wrevel met de buren!!!!

Het is vooral de Duitse Herder die begint en dan doet het teefje natuurlijk mee.

Wat kan ik hieraan doen???

Groeten Kim

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »